ALDE Dâmbovița: Adoptarea legii offshore transformă România în lider regional

Comunicat de presă

În condițiile geopoliticii actuale, în care Marea Neagră devine un ”Mare Nostrum” între Rusia și Turcia, două țări cu tendințe totalitariste pronuntațe care conduc la instabilitate regională accentuată, prezenta lege adoptată face ca România să devină nu o țară dependentă de Rusia, ci o țară care poate aduce stabilitate regională.

Proiectele de exploatare a gazelor din Marea Neagră, datorită complexității si resurselor necesare, vor atrage investiții în industria românească atât pe verticală cât și pe orizontală, ceea ce va aduce pe lângă veniturile directe din exploatare, și alte venituri la bugetul de stat.

Prin adoptarea acestei legi, România va deveni una dintre puținele țări europene independente din punct de vedere energetic, transformând țara noastră într-un pilon de stabilitate regională, fapt ce marchează atragerea de investiții majore ale Statelor Unite ale Americii, dar și a altor state care percep Rusia ca principal pericol.

Prin legea privind derularea operațiunilor petroliere pe mare (offshore), ambii parteneri – și statul român, dar și investitorii – vor avea de câștigat. România trebuie să rămână cu ceva din aceste resuse naturale, de aceea investitorii vor avea de câștigat, însă nu nivelul la care s-au așteptat. Le-au fost aduse anumite facilități acestor investitori, dar în egală măsură le-au fost impuse și obligații pe care trebuie să le respecte.

În ceea ce privește intoxicarea spatiului public de către opoziție în cazul impozitării și redevențelor, vă asigur că miza nu era redevența. Redevența este prinsă în acordul cu aceste companii încă din anul 2008 și nu se poate modifica.

Ceea ce trebuie să știe oamenii este că jumatate din producția de gaze exploatată din offshore va fi tranzacționată pe piața din România. Asta înseamna acoperirea deficitului de gaze pentru consum si pentru economia românească, înseamnă independență energetică si o infuzie serioasă în economie, practic înseamnă dezvoltare pentru România.

Fondul special în care se vor duce banii va reprezenta un adevarat fond de investiții din care România va putea demara  multiple proiecte de infrastructură. Faptul ca nu trec în bugetul de stat este un avantaj, deoarece acești bani nu vor putea fi alocați altor cheltuieli. Acești bani vor crea noi locuri de muncă și vor reprezenta o adevarată infuzie de capital în economia romanească.

 

 

 

Președinte ALDE Dâmbovița

Ionel PETRE


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Un gand despre “ALDE Dâmbovița: Adoptarea legii offshore transformă România în lider regional

  • 13 iulie 2018 at 6:11
    Permalink

    shit! o lege din puțul gîndirii nocturne asumată de un condamnat penal care imediat va primi o “Ordonanță de Urgență” fie și numai pe corectarea formulelor de calcul al impozitelor prevăzute în lege, care să reglementeze deducerea cheltuielilor cu investițiile
    măh, voi vă pricepeți să faceți ceva bun și sustenabil pentru țara asta, sau dincolo de o propagandă deșănțată nu-i nimic de capul vostru?! 🙁

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro