4,63 % –  rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmbovița în luna octombrie 2018

La sfârșitul lunii octombrie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 8857 șomeri (din care 4155 femei), rata șomajului fiind de 4,63 %.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4,74 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,11 pp.

Din totalul de 8857 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1113 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 7744 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1379 șomeri provin din mediul rural și 7478 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii primare și fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmbovița (31,6 %), urmat de cei cu studii gimnaziale  (26,5 %). 26,5 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,6 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 2,9 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3781 persoane foarte greu ocupabile, 4136 greu ocupabile, 559 mediu ocupabile, iar 381 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Dâmbovița sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Dâmbovița,  la adresa www.dambovita.anofm.ro.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro