Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3660/3661
4-12-2021

Căldură mare! Sfaturi pentru gravide

 

Vara, gravidele pot suferi mai mult din cauza temperaturilor ridicate. Vă spunem ce trebuie să faceţi ca să vă răcoriţi!

Doctorii recomandă gravidelor lichide multe, odihnă şi protecţie faţă de ultraviolete. Însă mai sunt şi alte metode de a vă simţi mai bine pe timpul verii.
Puteţi alege duşuri călduţe ori de câte ori simţiţi nevoia să vă răcoriţi. De asemenea apa minerală rece este indicată pentru faţă, iar apa rece de la robinet pentru încheieturile mâinilor. Un minut sub jetul de la robinet este timpul suficient pentru a vă înviora. Pentru picioare puteţi alege un spray răcoritor special.
Nu este indicat să circulaţi în orele de vârf, dar dacă ieşiţi afară nu uitaţi de pălărie, ochelari de soare şi evantai. Vă vor fi de mare ajutor. Dacă vreţi să faceţi o baie, alegeţi piscinele acoperite, pentru a nu vă expune la soare şi nu pe cele aglomerate, pentru a evita posibile accidente.
Alegeţi materiale de culori deschise, din fibre naturale, precum bumbacul sau inul, atât pentru haine, cât şi pentru cearşafuri, pentru că permit circulaţia aerului.

Vara, gravidele pot suferi mai mult din cauza temperaturilor ridicate. Vă spunem ce trebuie să faceţi ca să vă răcoriţi!

SOS, insolaţia îşi face apariţia! Iată câteva sfaturi utile pentru perioada care urmează!

Deşi  suntem abia la începutul lunii mai şi vara nu şi-a intrat încă în drepturi, temperaturile foarte mari înregistrate în ultima perioadă şi razele puternice ale soarelui  ne afectează vizibil. Cel mai întâlnit fenomen în aceste condiţii este insolaţia. Deşi nu putem vorbi încă de caniculă, nu vă lăsaţi păcăliţi de adierile de vânt care par să reducă din căldură şi nu riscaţi expunându-vă prea mult la soare.