Violența domestică, acceptată de victime…. Plângere retrasă în cazul prezentat ieri de publicația noastră

Câteva minute de filmare în care un bărbat lovește cu brutalitate și umilește o femeie speriată au fost transmise, anonim, redacției noastre, în cursul zilei de ieri. Filmarea este realizată de o a treia persoană prezentă în încăpere, tot o femeie care asistă impasibilă la scenele violente și care pare să le aprobe. Redacția Gazeta Dâmboviței a pus la dispoziția IPJ Dâmbovița întreaga filmare, în urma cercetărilor polițiștilor fiind stabilit faptul că actele de violență au avut loc în cursul lunii iulie în municipiul Târgoviște. Iniția femeia a depus plângere și a fost preluată de un centru social, dar după câteva zile și-a retras plângere și s-a împăcat cu agresorul.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul ca o femeie este agresată, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este împuternicit să comunice următoarele: La data de 15 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că o femeie a fost agresata fizic de către concubinul acesteia. În urma sesizării, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, faptă prevăzută de art. 199 din Codul Penal. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că o tânără de 22 de ani, in urma unui conflict, ar fi fost agresată fizic în ziua de 11 iulie a.c., fără a necesita acordarea de îngrijiri medicale. La data respectiva polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, femeia fiind introdusă ]ntr-un centru social. Ulterior, ordinul de protecție provizoriu a fost infirmat de către instanța de judecată pentru că persoana vătămată s-a împăcat cu bărbatul, retragându-și plângerea penală.” a transmis IPJ Dâmbovița.

Violența în orice formă este inacceptabilă. Redacția îndeamnă victimele violenței să ceara sprijin autorităților, asociațiilor de profil, familie sau prietenilor. Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333,  pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare de gen sau discriminare multiplă, reglementat de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. Acest serviciu este asigurat 24/24 ore, 7/7 zile. Numărul este apelabil gratuit din orice rețea cu acoperire națională.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro