Interdicție temporară de practică pentru medicul acuzat de „vaccinare la chiuvetă”. Prima astfel de decizie din țară

Medicul de familie acuzat că a emis 10 certificate de vaccinare în fals, instigat de soțul acesteia, președintele clubului de fotbal din Pucioasa, a primit o interdicție temporară de practică din partea instanței. Judecătorii de la  Găești au  dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru femeie, aceasta având și interdicția de a își exercita profesia, iar față de bărbat măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Este prima decizie preliminară într-un dosar privitor la „vaccinarea la chiuvetă”, în condițiile în care la nivelul țării sunt deschise aproximativ 200 de dosare.

Conform IPJ Dâmbovița, „din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.” Persoanele pentru care s-au emis certificate de vaccinare  sunt fotbaliști din cadrul clubului, care aveau nevoie de document pentru participarea la competiții.

Sursa foto facebook

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro