Trooper a lansat „Rădăcini de dor”, o piesă scrisă în perioada de izolare

Trooper a lansat pe 19 octombrie, cu doar câteva zile înainte de aniversarea a 25 de ani de la înființarea trupei piesa  „Rădăcini de dor”, o piesă metal-folclorică, parte a trilogiei “Rădăcini”. Piesa îmbină în 18 minute, pasaje instrumentale de inspirație folclorică, cu pasaje cântate sau recitate. La înregistrări au luat parte pe lângă membrii Trooper: tenorul  Madalina Stéphanie Radu, actorul Liviu Cheloiu,  Ana Bianca Gîrlă și instrumentalistul Stefan Milutinovici.

Am vrut să marcăm 25 de ani de Trooper prin lansarea unei piese inedite. Am vorbit cu Balaurul și i-am spus că m-aș bucura să putem lansa ultima parte a trilogiei ‘Rădăcini’. În 2011 am lansat piesa instrumentală ‘Rădăcini de lume’, iar în 2013 altă piesă instrumentală, ‘Rădăcini de apă’. Ambele au ca punct de pornire folclorul românesc. Mi-am dorit să ducem povestea la final. Așa că Balaurul a scris “Rădăcini de dor”. Nu ne-am propus să dureze 18 minute, însă era nevoie să ‘traversăm’ toată România cu ea. Imediat ce am primit varianta demo m-am apucat de versuri. În felul în care simt eu astăzi. Când am terminat Conservatorul am susținut examenul de licență pe specializarea Folclor. Nu este un subiect străin pentru noi. Sper ca toți prietenii formației să aibă răbdare să asculte cele 18 minute de poveste. Suntem extrem de mândri de fiecare minut în parte și suntem nerăbdători să cântăm piesa live” a declarat Alin Dincă “Coiotul” la lansarea piesei

Puteți asculta „Rădăcini de dor” pe toate platformele online: Spotify, iTunes, Deezer, YouTube etc. La înregistrări au participat și câțiva invitați importanți,. Single-ul a fost mixat și masterizat de celebrul inginer de sunet american Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation) în studioul în care a fost lucrat și „Ștefan cel Mare – Poemele Moldovei.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro