Semnal de alarmă tras de primarul de la Răzvad: Plata persoanelor cu handicap, în pericol!

,,Suntem în situația în care nu ne mai putem permite să plătim indemnizațiile persoanelor cu  handicap’’! Este semnalul de alarmă pe care l-a tras astăzi primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița.

Edilul social democrat spune că situația de la Răzvad nu este singulară și că aceasta este problema cu care se confruntă mai toate unitățile administrativ teritoriale din județul Dâmbovița. Potrivit primarului de la Răzvad, principalul responsabil de situația creată este chiar Guvernul României care a alocat foarte puțini bani pentru această zonă la rectificarea din luna septembrie 2020.

,,O problemă pe care vreau să o semnalez, fiind una foarte serioasă, este cea pe asistență socială.  Vreau să spun că nu sunt singurul primar, am vorbit cu foarte mulți primari, care sunt într-o situație extrem de delicată pentru că nu au primit bani de la Guvern pentru asigurarea de fondurilor pe zona de asistență socială și vorbim aici în special în zona de handicap. Sunt oameni care sunt deja bătuți de soartă, sunt oameni care au deja multe probleme. O să vă dau exact situația comunei Răzvad, unde avem 170 de dosare, deci 170 de persoane care beneficiază de indemnizație pentru handicap.

Nu sunt eu în măsură să verific dacă handicapul acestor oameni este unul grav sau mai puțin grav sau foarte grav. Oamenii aceia au niște documente medicale, care atestă problema medicală și nu fac altceva decât să-și ceară dreptul.  Suntem în situația în care nu ne mai putem permite să plătim aceste indemnizații. Primăria Răzvad și-a plătit partea de finațare pentru această zonă, și-a respectat promisiunea față de oameni. Cer Guvernului să facă la fel și să asigure fondurile necesare pentru ceea ce înseamnă zona de asistență socială.

Cred că această campanie electorală i-a oprit cu totul în a guverna. Nu că ar fi făcut-o prea bine, din contră, nu au făcut-o deloc. Sunt multe familii care au nevoie de ajutorul nostru, din acest motiv cer guvernanților să se mai uite și către oameni. Pentru această indemnizație pentru persoanele cu dizabilități, 50% trebuie să asigure Primăria, 50% Guvernul, care a alocat foarte puțini bani pentru această zonă la rectificarea pe care a făcut-o în luna septembrie…” , a declarat astăzi primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro