Claudia Gilia (PSD): “Unde sunt tichetele pentru After-School pentru anul școlar 2020-2021 votate de Parlament?”

Deputatul PSD Claudia Gilia acuză Guvernul Românii de tergiversarea punerii în practică a programului “Școală după școală”. O inițiativă adoptată în luna august a acestui an și care ar fi trebuit să fie pusă în practică. Varianta adoptată de Parlament a fost modificată de Guvern prin ordonanță, în sensul reducerii valorii tichetului pentru After-School, dar și reducerea numărului beneficiarilor.

Acum întreb Guvernul: Unde sunt tichetele pentru After-School pentru anul școlar 2020-2021 votate de Parlament? De ce nu se dau fiecărui copil din această țară?

Vă reamintesc că Parlamentul a votat în luna august 2020 pentru ca fiecare copil să primească 400 de lei pe lună (Legea nr.186/20.08.2020 stipulează – ”Statul finanțează programul «Școala după școală» pentru preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a inclusiv, ai căror părinți, reprezentanți legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea unui copil, pe perioada absenței părinților, (…) solicită acest serviciu, prin tichete educaționale a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referință și este de 0,8 ISR (respectiv 400 de lei), exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în programul «Școala după școală).

Cinicul Guvern Orban și-a modificat propriul proiect prin Ordonanță de urgență (OUG nr. 171/2020, publicată pe 15 octombrie 2020 în Monitorul Oficial) și a redus suma la 200 de lei și doar pentru anumite categorii de elevi, respective cei aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii, în special pentru elevii aparţinând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii aparţinând minorităţii rome, elevii din mediul rural, elevii cu dizabilități, elevii din comunităţile dezavantajate economic. Nici în acest moment nu s-au stabilit școlile și numărul de elevi.” a declarat Gilia într-o conferință de presă a formațiunii politice.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro