DOCUMENT: COS Târgoviște va fi preluat de stat, printr-o societate a Ministerului Economiei

Distribuie:

“Reprezentanții Ministerului Economiei au identificat soluțiile pentru preluarea de către stat a COS Târgoviște și salvarea locurilor de muncă a salariaților, și personal le mulțumesc în numele tuturor salariaților combinatului”, a precizat astăzi, liderul sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu. Preluarea COS se va face de către o societate a Ministerului Economiei!

“Prioritar în acest moment este menținerea raporturilor de muncă ale salariaților și plata salariilor cu 75%, până la reluarea activității! Sindicatul Valahia va continua demersurile necesare pentru găsirea surselor de finanțare necesare plății salariilor, pana la repornirea activității!  Nu vă pierdeți speranța , fiți uniți și aveți răbdare…..procedurile nu sunt tocmai ușor de realizat! a mai spus Nicolae Dragodănescu

Preavizul de concediere colectivă anunțat de COS Târgoviște pe 15 iulie a fost revocat, salariații fiind anunțați pe 14 septembrie că vor fi pontați până pe 25 septembrie, în șomaj tehnic, cu 75% din salariu Salariații Combinatului sunt acasă din decembrie, cu 75% din salariu.

“La intervenția directă a primului –ministru Ludovic Orban, au avut loc discuții între reprezentanții Administratorului Judiciar MAESTRO SPRL și  reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului de Finanțe, Ministerului Muncii și ai Consiliului Concurenței, optându-se pentru una dintre cele trei variante propuse pentru modificarea Planului de Restructurare a COS Târgoviște, respectiv “Divizarea parțială către compania existentă deținută de Ministerul Economiei.” Soluția aleasă este fezabilă și a fost convenită de toate părțile pentru că planul inițial de reorganizare nu mai poate fi îndeplinit și, cel mai important aspect, există intenția Ministerului Economiei de a prelua COS Târgoviște.

Ca etapă imediat următoare, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri  înființează o nouă societate comercială, care va îngloba părți din patrimoniu rezultate din divizarea COS Târgoviște. Întrucât noua companie va avea capital social majoritar de stat, se va putea proceda la conversia datoriilor fiscale.

Potrivit acordului agreat de Administratorul Judiciar, la COS Târgoviște  vor rămâne active care nu concură la activitatea de producție. Compania nouă, după divizarea realizată prin planul nou de reorganizare a COST, va proceda la conversia creanțelor bugetare în acțiuni. Preocuparea imediată a Guvernului Orban este în aceste condiții identificarea resurselor în vederea plății salariilor angajaților actuali ai combinatului.” a transmis PNL Târgoviște printr-un comunicat de presă.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro