COS Târgoviște – Muncitorii așteaptă de mai bine de un an să repornească producția. Ce șanse sunt

Din ce în ce mai greu pentru salariații COS aflați în șomaj tehnic din luna decembrie a anului 2019. Oamenii așteaptă salvarea de la Guvern, prin preluarea de către statul român, a activelor productive de la COS Târgoviște în contul datoriilor pe care Combinatul le are la bugetul de stat.

Pe 29 decembrie 2020 a fost depus noul Planul de reorganizare, ce trebuie aprobat de către judecătorul sindic. Planul prevede trecerea în proprietatea statului a activelor productive ale COS Târgoviște (producția de oțeluri), în schimbul ștergerii integrale a datoriilor acumulate, în baza OUG 60/2019, modificată prin OUG 200/2019020.

Sindicaliștii, dar și salariații, așteaptă însă Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Economiei trebuie să înființeze o nouă societate care să preia activitatea și salariații.

Astăzi, în fața Prefecturii Dâmbovița câțiva zeci de salariați COS au luat parte la un protest al sindicatelor afiliate Cartel Alfa Dâmbovița. „Așteptăm de atâta timp să se finalizeze procedura de preluare de la COS Târgoviște, au  muncit mulți ca să se ducă până la un anumit punct această procedură, vrem să cerem ajutorul autorităților să fie finalizată cât mai repede.” a spus în fața protestatarilor, Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului Valahia.

Acesta a declarat în ultimele zile că nu a reușit să mai ia legătura cu reprezentanții Ministerului Economiei pentru a discuta situația Combinatului.

 În timpul protestului de astăzi, subprefectul Cătălin Chiru, i-a asigurat însă că angajamentul luat de Guvernul Orban este, încă, în vigoare: „Vă respect gestul pe care îl faceți astăzi, este o formă a dialogului, iar pentru că dialogul înseamnă prezența a două părți, am venit aici lângă dumneavoastră să vă asigur de câteva chestiuni evidente. Dacă Guvernul s-a schimbat, dacă cel care conduce ministerul s-a schimbat, trebuie să știți că angajamentul nu a fost unul unipersonal al Primului Ministru sau al ministrului care conducea ministerul respectiv. Deci, angajamentul este unul al Guvernului României și nu trebuie să aveți nicio temere. În ceea ce privește COS ce este cert este doar acea datorie către stat. Convertirea ei în acțiuni, acțiunile în bunuri presupune un proces de evaluare. El există , este în derulare, nu l-a oprit nimeni.

Pe 13 ianuarie, salariații COS au primit drepturile salariale aferente lunii decembrie 2020. Aceștia au decizii de șomaj tehnic prelungite până pe 21 ianuarie.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro