A scăzut afluența pacienților Covid -19 la SJUT! Containerele sanitare din curtea spitalului sunt goale și nefolosite!

Containerele din fața Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), dar și cele din fața Ambulatoriului de Specialitate (Policlinică) folosite până nu demult  la trierea pacienților infectați cu coronavirus sunt goale și nefolosite în momentul de față!  Să fie acesta semnalul că ne apropiem de sfârșitul pandemiei, mai ales că ne aflăm și în plin sezon de vaccinare anticovid-19?

Se pare că altul este motivul! Oamenii se testează singuri, pentru că acum  a crescut foarte mult capacitatea de testare,  și se tratează la domiciliu sub supraveherea medicului de familie sau a medicului infecționist, iar la spital ajung doar cazurile foarte grave.

,,A scăzut afluența, a scăzut numărul de pacienți, iar situația aceasta  este de vreo câteva săptămâni. Sunt foarte mulți care se tratează acasă, sunt foarte mulți care după ce sunt diagnosticați, pentru că acum testările se fac peste tot, și la privat și la stat, și la laboratoarele private și la  laboratoarele de stat, absolut peste tot. Deci a crescut enorm de mult posibilitatea de testare. Se testează precoce și prin medicul de familie sau prin consultul la Camera de Gardă de la Secția de Boli Infecțioase,  cu recomandarea de tratament pacienții intră în izolare.

Bineînțeles că izolarea este obligatorie, dar sunt tratamente acasă sub supravegherea medicului de familie sau a medicului infecționist. Numai cazurile severe se internează în spital. Containerele sunt folosite în situația în care apar pacienții, dar nu mai există afluența aceea inimaginabilă, când mai rămâneau oamenii pe dinafară și stăteau pe scaune’’ a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), dr. Elena Firoiu. Astăzi, la nivelul județului Dâmbovița au fost înregistrate 70 de persoane nou confirmate cu COVID -19, iar în izolare la domiciliu  se află 742 de persoane.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro