Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

(FOTO) 40 de copii cu Sindrom Down au participat la o competiție sportivă organizată de Fundația Special Olympics România

Fundația Special Olympics din România în parteneriat cu Universitatea Valahia din Târgoviște, Facultatea de Științe Umaniste, Departamentul Educație Fizică și Sport  și Asociatia ”Eu POT” a organizat miercuri, 10 iunie, la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă” – proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Au fost susținute două activități sportive: Demonstrație de Inițiere Motorie Timpurie (pentru copiii cu vârste între 2 si 8 ani) și o competiție de Gimnastică Unificată.

La eveniment au participat 40 de sportivi cu dizabilități intelectuale și 8 elevi fără dizabilități din școlile de masă. Sportivii au venit de la Asociația ”Eu POT”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă și DGASPC Dâmbovișa. Alături de aceștia au fost alături: 12 studenți voluntari, 1 antrenor, 5 cadre didactice universitare, 5 profesori de la școala specială, 1 specialist DGASPC si 24 de membri de familie.

copii down (3)copii down (1) copii down (2) copii down (5) copii down (6) copii down (7)

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media