ortooxacell kiss2022.gif Flax

Chinul unei campioane mondiale. Georgiana Burduf nu vrea să mai lupte la Târgovişte

CSŞ şi CS Târgovişte pot pierde în această iarnă o luptătoare extrem de valoroasă. Georgiana Burduf (foot 1, podium, loc 1) este decisă să nu mai continue activitatea sportivă la Târgovişte din cauza problemelor financiare. Cum i s-a părut că nu mai are deschidere la nici unul dintre cele două cluburi, sportiva a luat hotărârea de a nu se mai prezenta de câteva luni la antrenamente. Campioană mondială la lupte pe plajă pentru junioare şi medaliată cu broz la Naţionalele de senioare, Burduf îşi doreşte să renunţe la activitatea de la CSŞ şi datorită şubredei colaborări cu antrenorul Cornel Cornea. „Nu mai vreau să fac lupte la Târgovişte. Mi-au ajuns aproape nouă ani în care nu m-am ales cu nimic. Nu mai pot să colaborez cu an antrenor care ne bagă rar în seamă. Nu am nimic personal cu domnul Cornel Cornea, dar ne spune să tot aşteptăm că toate se rezolvă, iar dumnealui nu rezolvă nimic. Eu înţeleg că sunt greutăţi peste tot, dar si noi sportivii avem greutăţile noastre. Este posibil să mai fac lupte, dar nu Târgovişte”, ne-a declarat Georgiana Burduf.

Cornea: „Eu n-am nimic cu ea, o aştept la antrenamente”

 

Cornel Cornea lasă de înţeles că sportiva a ales să nu mai vină la antrenamente şi să meargă pe un drum greşit. Antrenorul sugerează că a făcut tot posibilul ca talentata luptătoare să fie recompensată mai mult financiar. Tehnicianul consideră că sportiva a făcut o mare greşeală că nu şi-a dat examenul de bacalaureat anul trecut, dar în acelaşi timp că o aşteaptă la antrenamente, fiind o sportivă valoroasă. „ Nu s-a întâmplat absolut nimic. Fiecare face sport când vrea şi nu e nimeni obligat să facă sport de mare performanţă. Nu trebuie să faci sport toată viaţa. Ea a vrut să se oprească. A avut de toate. Financiar, cât s-a putut legal, a fost ajutată de toată lumea. Ne pare rău la toţi că nu mai vine la sală, dar eu nu pot să o leg de mine. Să nu mai spună că nu a dat examenul de bacalaureat din cauza luptelor. Am lăsat-o acasă să se pregătească trei săptămâni. Antrenorul de la lot a rugat-o să dea cu olimpicii, iar sportiva a refuzat. Am sunat-o în ziua când trebuia să înceapă BAC-ul şi mi-a închis telefonul. Ce să fac eu în situaţia asta? Înseamnă că ea nu mai vrea. Dacă vrei sa faci lupte eu te ajut cu ce pot. Dar legal, nu ilegal. Dacă vine în sală eu îi ajut pe toţi. O primesc fără nici o problemă, dar ea îşi creează singură probleme. Eu trebuie să văd ce fac cei care sunt în sală, nu cei care pleacă. Cum să o bag în seamă dacă ea îmi închide telefonul. Trebuia să se ducă la BAC şi apoi să meargă la facultate. Eu n-am nimic cu ea, o aştept la antrenamente. Să vină în sală şi să-mi spună că a greşit”, a precizat Cornel Cornea.

 

Cătălin Tănase o îndeamnă să nu renunţe la lupte

 

Conducerea Clubului Sportiv Şcolar Târgovişte speră ca sportiva să nu renunţe la lupte. Directorul Cătălin Tănase a precizat că este dispus să o ajute pe Georgiana să-şi găsească un nou angajament dacă doreşte să nu mai rămână la Târgovişte. „Obiectivele clubului nostru sunt să selecţioneze, să pregătească şi să promoveze sportivi pentru marea performanţă. Este o sportivă care se află în ultimul an de juniorat. Ea are unele nemulţumiri că nu se descurcă cu banii. Noi din păcate ca şi club şcolar putem să-i oferim doar cazare şi masă. Îi făcusem dublă legitimare, atât la noi cât şi la CS Târgovişte, pentru a-i oferi indemnizaţie de efort. De câteva nu a mai venit la antrenamente, iar la sfârşitul anului trecut am avut o discuţie cu ea în care mi-a spus că vrea să se mute în Italia la familie. Noi am ajutat-o cât am putut. Este un copil amărât care trebuie susţinut. Vom face toate demersurile să o susţinem, dar cât putem şi noi. I-am spus ca e păcat să renunţe la lupte. I-am dat exemplul Georgianei Paic, spunându-i să revină antrenamente, să dea BAC-ul, să meargă la facultate, iar apoi să urmeze o carieră de antrenor la lupte. Este nevoie de antrenori în acest domeniu. Sunt dispus să o ajut să-şi găsească un club de seniori, unde să câştige bani. O las să plece la orice club din ţară dacă crede că îi este mai bine. Important va fi să facă sport”, a spus Cătălin Tănase. În vara trecută, Adina Popescu a reprezentat o altă luptătoare de calibru care a părăsit Târgoviştea în favoarea unui alt oraş care i-a oferit o situaţie mai bună materială. Aceasta a ales să spună adio lui CS Târgovişte pentru a merge la CSM Sfântu Gheorghe.

 

Ionuţ Parghel

georgiana burduf 2

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media