Chindia învinge Dinamo după 21 de ani! Atmosferă incredibilă pe Ilie Oană!

Chindia a întâlnit în această seară pe Dinamo București, echipă care traversează o perioadă mai puțin bună, ocupând penultima poziție a clasamentului, cu 3 puncte acumulate după 5 etape, fiind situați deasupra echipei noastre. O vreme excelentă de fotbal, aproximativ 6000 de spectatori fiind prezenți pe Ilie Oană.

Vio Moldovan a adoptat un sistem de joc 4-4-2, în timp ce bucureștenii vor evolua într-un 4-2-3-1. Cristi Chercez este titular și căpitan în această seară! Chindia începe tare și are o ocazie imensă în minutul 2 prin Florea, care trimite foarte aproape de poartă cu capul. Aproximativ 300 de dinamoviști s-au adunat spontan în momentul începerii partidei, începând să încurajeze echipa, neavând însemne ale clubului, după ce li s-a interzis asta pentru 5 etape!

Răuță primește galben după ce îl faultează pe Martac, în minutul 14. Cherchez primește galben fără motiv, în minutul 16, iar “greșelile” acestor “cavalerii ai fluierului” par să continue meci de meci. GOOOOOOL Chindia!!!! Neguț înscrie un gol fenomenal în minutul 19 și tot stadionul scandează numele echipei! Straton, portarul de rezervă al bucureștenilor, ia galben pentru proteste. Chindia domină partida și are posesia, moralul este bun cu 15 minute înainte de pauză. Benga este al doilea avertizat foarte ușor în minutul 38. Dinamo acumulează 3 cartonașe galbene. Florea e din nou aproape de a înscrie, avem corner. GOOOOOOL Chindia!!! Leca înscrie cu capul în ultima secundă a reprizei, din corner! Este 2-0 și finalul primei reprize.

Repriza a doua începe cu un mic incident, galeria dinamovistă aruncând cu fumigene pe suprafața de joc, înjurând și protestând pe tot parcursul jocului. Șerban are o mare ocazie de a înscrie în minutul 49, publicul reacționând imediat! Vio e foarte conectat la partidă și dă indicații. Dinamo înscrie prin Montini în minutul 55. Un min centralul Iulian Călin oprește o fază a Chindiei, care se anunța periculoasă, după ce 3 minute mai devreme nu a procedat la fel și în favoarea echipei noastre la un fault de joc. Dinamoviștii joacă agresiv, încercând să se apropie de poarta lui Aioani. Centralul Călin ia încă o decizie eronată. Liviu Mihai încearcă poarta de la 30 de metri, Neguț pune presiune pe apărarea adversă iar un minut mai târziu reușește un dribling și o pasă foarte bună către Florea, care este faultat la 7 metri de poartă. GOOOOL Chindia!!! Cristi Cherchez transformă lovitura de la 11 metri și majorează scorul, este 3-1! Neguț este omul meciului!

Se fac valuri ca-n ’98, când Chindia bătea pe Dinamo pe Eugen Popescu, cu 1-0. “Câinii” sunt iritați și vor să lovească suporterii Chindiei de la tribuna a doua, trupele de ordine intervin foarte prompt, aceștia fiind repede liniștiți. Vio Moldovan este foarte tensionat, încercând să-i facă pe elevii săi să fie cât mai atenți. Dinamo înscrie al doilea gol în minutul 82, prin Nistor, scăpat din marcaj. E minutul 87 iar Martac aproape că-și pierde cunoștința, la un contact în careul nostru.

Partida e prelungită cu 6 minute. Aioani reține la o fază în care Dinamo putea egala. Lovitură liberă pentru oaspeți, în ultimul minut al prelungirilor, fără pericol pentru poarta noastră, chiar dacă la finalizare venise și portarul acestora. E finalul meciului. Chindia a dominat clar meciul și a fost peste echipa bucureșteană, arătând multă determinare încă de la început! Chindia – Dinamo 3:2!

E momentul descătușării! Hai Chindia!

Chindia: Aioani / Martac, Benga, Leca, Dinu (Dumitrașcu ’40) / Neguț, Bic, L. Mihai, Șerban (Yameogo ’59) / Florea (Voduț ’68), Cherchez (cpt). Antrenor: Viorel Moldovan.

Dinamo: Piscitelli / Sin (Corbu ’20), Ciobotariu, Klimavicius, Rodrigues de Moura/ Răuță, Grigore / Sorescu, Bru (Popa ’46), Mihaiu (Nistor ’61) / Montini. Antrenor: Uhrin Dușan.

BMG


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro