Prin proiectul „Rotary plantează „ au fost plantați peste 3000 de puieți în Șotânga

Clubul Rotary are o altă misiune, aceea de a ajuta planeta și de a stopa tăierea ilegală a pădurilor. Este vorba de „Rotary plantează acum. Proiect de împădurire a terenurilor degradate în comuna Șotânga”, care a avut loc astăzi, 16 noiembrie, începând cu ora 9:00.

Misiunea Rotary este sa implice opinia publică, societatea civilă, autoritățile, mass-media, sponsorii și alte organizații de voluntariat în protejarea și creșterea de păduri.

Aceștia urmăresc sa educe tinerii și elevii din școli și sa încurajeze alte noi organizații în protejarea și plantarea pădurilor, și reducerea tăierilor ilegale.

Astăzi, 16 noiembrie, în jurul orei 9:00, alături de Primarul localității, Stroe Constantin, membrii Clubului Rotary Târgoviște, Rotaract Târgoviște, Interact Târgoviște, copiii și profesorii școlilor din Șotânga, au participat peste 100 de persoane.

Aceștia au plantat în incinta școlilor, terenurilor de sport și pe islazurile care aparțin comunității locale din Șotânga, în jur de 3300 de puieți donați de Clubul Rotary din Târgoviște, și este vorba de puieți de: salcâm-1000 bucăți, tei-100 bucăți, frasin-100 bucăți, plop alb-1000 bucăți, platan-50 bucăți, brad-50 bucăți și salcioară-1000 bucăți.

Asistența tehnica le-a fost oferită de către personalul Direcției Silvice Dâmbovița și angajații Ocolului Silvic Sturzeni.

 

Larisa Ungureanu


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro