Polițiștii, nemulțumiți: “Sistemul de ordine publică, siguranță națională și apărare, lăsat în afara Legii salarizării”

Mult trâmbițata lege a salarizării bugetarilor, care i-a fericit pe unii, în mod special pe funcționarii din administrația publică locală, i-a lăsat cu ochii în soare pe alți bugetari mai puțin norocoși. Spre exemplu, cei care activează în sistemul de ordine publică, siguranță națională și apărare se plâng că au fost lăsați în afara Legii salarizării bugetarilor, cu salarii de bază aferente anului 2009.

,, Nu s-a schimbat nimic de la ultima noastră discuție. Suntem la același stadiu ca și până acum, adică în cazul nostru, al polițiștilor, nu se aplică Legea salarizării unitare. Sunt promisiuni că, de la 1 ianuarie 2019, ni se va acorda și nouă 25% la grila de salarizare… Așteptăm să vedem ce mai prevede ordonanța de salarizare pentru anul 2019. Deci, la noi, nu s-a aplicat această lege, în condițiile în care la alții s-a aplicat de un an de zile. Noi, cei din Poliție, suntem la salarizarea din anul 2009. Dacă nu ar avea program de salarizare pe calculator, contabilul nostru ar da bir cu fugiții… la ce calcule trebuie să facă. Deci, practic, coeficientul de salarizare 1 la noi este de 197 de lei, iar la un agent de poliție pornește de undeva de la puțin peste 50 de lei, salariu de funcție, coroborat cu ce mai este. Deci baza pleacă de la câteva sute de lei vechi. Salariul de bază este un – cârnat – de cifre, de vreo 11 elemente salariale.  Concluzia este că suntem în continuare la nivelul salarial din 2009, la care se fac niște calcule complicate și se ajunge la salariul minim pe economie, care este salariul de bază, la care se aplică niște sporuri’’ ne-a semnalat președintele Sindicatului Polițiștilor Dâmbovița, Florin Bălan.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Polițiștii, nemulțumiți: “Sistemul de ordine publică, siguranță națională și apărare, lăsat în afara Legii salarizării”

  • 11 decembrie 2018 at 13:19
    Permalink

    Balanel acesta este un papagal si o caricatura de care rad toti politistii. Multa logoree si nicio actiune.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro