Polițiștii au aplicat peste 460 de sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 81.000

Distribuie:

În perioada 26-27 septembrie a.c., polițiștii de la rutieră și ordine publică au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 5 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au aplicat 468 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 81.055 de lei, au reținut 13 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Din totalul amenzilor, 46 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 82 pentru neportul centurii de siguranță, 8 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil și 65 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Alte 65 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor care nu au respectat normele rutiere.

Totodată, față de 2 conducători auto s-a dispus măsura complementară a suspendării dreptului de utilizarea al unui autovehicul pentru 6 luni.

Exemplu:

La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe DN 72A, pe raza localității Ungureni, un bărbat de 41 de ani, din Râu Alb, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat și care avea expirată valabilitatea autorizației de circulație provizorie.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro