Poliția română vine cu recomandări împotriva abuzurilor prin campania ”Fii prudentă! Poți preveni tâlhăria!”

Inspectoratul General al Poliţiei Române implementează în această perioadă o campanie de prevenire împotriva tâlhăriei, intitulată Fii prudentă! Poți preveni tâlhăria!

Această campanie are scopul de a crește gradul de siguranţă al cetăţenilor prin diminuarea factorilor ce pot duce la apariţia unor astfel de incidente. Tâlhăriile se pot comite prin smulgerea fie a telefoanelor mobile sau a lănţişoarelor de la gâtul victimelor, fie a poşetelor, genţilor, sacoşelor sau a chiar a banilor din mâinile acestora. Aceste acte de agresiune sunt de cele mai multe ori însoţite de inducerea unei stări de ameninţare şi de nesiguranţă asupra victimelor.

Atacatorii aleg să comită astfel de infracțiuni ziua în amiaza mare, în locuri aglomerate care să le permită să treacă neobservați și aleg, de asemenea, persoanele care par cel mai vulnerabile sau care afișează bunuri de valoare.

Pentru a putea preveni astfel de incidente Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmbovița, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității face câteva recomandări pentru a putea evita să fiți victimele unei tâlhării.

 Când observaţi că sunteti urmărit de un individ sau de mai mulţi deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul oamenilor din jur. Indicat ar fi să nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile etc).

Trebuie să aveți grijă și în momentul în care credeți că ați ajuns acasă. La intrarea într-un imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate  se afla persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro