Opinie lider de sindicat: ,,Numai o acțiune în forță și o adevărată revoluție mai poate schimba lucrurile’’

Președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu nu vede cu ochi buni măsura pensionării  la vârsta de 70 de ani, instituită de Guvern și pusă în practică momentan la cerere, cu toate că nu ar fi exclus să devină obligatorie peste câțiva ani, în condițiile în care speranța de viață în cazul  bărbaților din România este de doar  71 – 72 de ani, mult mai scăzută față de țările din Uniunea Europeană!

De asemenea, liderul de sindicat  crede că, în condițiile actuale de stres și sărăcie, românii nici nu vor mai apuca vârsta de 70 de ani. Pe de altă parte sindicalistul spune că ,,numai o acțiune în forță și o adevărată revoluție mai poate schimba lucrurile’’, mai ales în condițiile în care nu mai există pârghii de dialog și de negociere corectă.

,,Cred că românii nu vor mai ajunge, ca și speranță de viață, să trăiască 70 de ani în stresul și în sărăcia, în precaritatea aceasta sanitară… Incompetența și modul defectuos de a gestiona resursele de la Casa de Pensii, de la bugetul de stat îi determină să ia măsuri din astea heirupiste ,,hai să-i ținem pe oameni să lucreze până mor’’. Despre ce vorbim? Speranța de viață este de circa 72 de ani la bărbați și 78 la femei.

Vă dați seama că dacă mai prelungești cu încă 5 ani perioada de contribuție contribui peste 40 de ani la sistemul de pensii și pentru ce contribui? Ca să ai un beneficiu, de speranță de viață, de un an de zile? Adică, bătaie de joc! Undeva cred că ne vom apropia, ca societate, de un declic în care sistemele se vor reforma și cred că îi vom scoate afară ca pe șoareci, pentru că altfel nu se mai poate.

Este atât de multă inechitate și injustiție socială, este atât de multă nepăsare și batjocură la adresa neamului românesc încât cred că numai o acțiune în forță și o adevărată revoluție mai poate schimba lucrurile. Altfel ne vom duce din privilegii în privilegii și din nepăsare în nepăsare. Eu așa cred și o spun cu tristețe, pentru că ne dăm seama că  nu mai ai pârghii de dialog, nu mai ai pârghii de negociere corectă. E trist!’’, a semnalat președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro