Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

„Mami s-a transformat într-o steluță.” Gemenele din Mija care-au emoționat echipa Visuri la Cheie

Cunoscutul autocar albastru a ajuns din nou în Dâmbovița, la o familie foarte specială din Mija. Echipa Visuri la Cheie le-a dăruit gemenelor Rebeca și Roberta mai mult decât o casă.

Echipa de la „Visuri la Cheie” a ajuns, din nou, în Dâmbovița. De această dată la o famile specială din localitatea Mija, comuna I. L. Caragiale. La momentul sosirii echipei, gemenele Rebeca și Roberta se aflau în grija unui asistent maternal, iar echipa emisiunii le-a oferit nu doar o casă nouă, ci și o familie.

Când fetițele s-au născut, tatăl lor le-a abandonat fără ezitare. Mama fetelor le-a crescut singură pînă în urmă cu ceva vreme când nu a mai putut face față. A cerut ajutorul celor de la DGASPC Dâmbovița dorind să plece în străinătate pentru a munci. Astfel, fetele au ajuns la un asistent maternal, însă au păstrat permanent legătura cu mama lor.

În urmă cu aproxiamtiv un an, mama gemenelor s-a întors în țară și a pornit demersurile pentru a-și recupera copiii. Nu a apucat însă să termine actele pentru că și-a pierdut viața în urma unui accident rutier.

„Mami s-a transformat într-o steluță. Este acolo sus și se uită mereu la noi. Chiar dacă suntem triste pentru că nu o mai vedem pe mami, ne bucurăm că îi avem pe mamaie și pe tataie”, au spus micuțele.

Bunicii materni au încercat din greu să obțină custodia fetițelor, dar pentru că locuiau cu chirie într-o garsonieră, iar apartamentul moștenit de bunică nu putea fi renovat pentru că nu aveau banii necesari, Roberta și Rebeca nu puteau fi luate de la asistentul maternal. Ba mai mult, din pricina pandemiei, bunicii nici măcar nu le mai puteau vizita pe fete.

Echipa Visuri la Cheie a renovat apartamentul moștenit de bunică și a ajutat la finalizarea procedurii prin care bunicii să își poată crește liniștiți cele două nepoate. Acum Roberta și Rebeca au o casă frumoasă și doi bunici care și-au lăsat durerea lor în spate și-au luptat pentru ele.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media