Joi, la MAPN: Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă se întâlneşte cu sindicaliştii din industria de apărare

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă urmează să se întâlnească joi, 21 mai 2020, cu reprezentanţii celor trei mari confederaţii sindicale din România! Alianţa Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică va fi reprezentată la eveniment de Constantin Bucuroiu, preşedintele acestei structuri sindicale, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni. Acesta şi-a propus să afle direct de la sursă care este strategia Ministerului Apărării faţă de industria de profil în contextul în care ministrul a vorbit recent, în cadrul unei vizite de lucru în ţară, de un program pe zece ani de relansare a acestei industrii.  Dacă programul de care se face vorbire în prezent va fi unul real, care să poată să fie pus şi în practică, sindicaliştii vorbesc de o creştere a numărului de salariaţi de la 7800, câţi sunt în prezent, la peste 30.000 de lucrători în industria de apărare.

„Declaraţiile făcute recent de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă vin să liniştească industria de apărare, prin acest program de zece ani de dezvoltare şi relansare a producţiei în cadrul acestei industrii. Eu am solicitat întâlnirea cu ministrul Apărării ca să clarificăm câteva lucruri foarte importante şi aici mă refer la lucruri de care depinde foarte mult soarta unor întreprinderi şi mă refer la Programul Saur 2 de care depinde foarte mult Uzina Automecanica Moreni, dar şi  multe alte societăţi pe orizontală, la Programul Şoimul – este vorba de avionul multirol de la Avioane Craiova, este un program de modernizare, Programul MLI (Maşină de Luptă Infanterie), care este transportorul şenilat folosit de vânătorii de munte, tot un program de modernizare pentru societatea de la Mizil. Avem şi Programul Arma de asalt, dar mai sunt şi alte programe multianuale pe muniţie… Noi vrem să ne lămurim foarte clar şi la obiect, din toate aceste programe, Armata, în programul lor de înzestrare, pe ce ne putem baza că va intra în producţia românească în perioada care urmează.

Deci noi vrem să vedem poziţia ministrului Apărării Naţionale privind înzestrarea Armatei, ca să ştim şi noi ce facem mai departe. Noi avem un număr de salariaţi, la nivel naţional sunt 7800 de oameni, este chiar foarte puţin faţă de programul pe care noi ni l-am dorit, să ajungem la 30.000 de lucrători în industria de apărare şi bineînţeles să modernizăm industria de apărare. Mergând pe considerentul că, fiind sindicalişti, şi venind la Ministerul Apărării Naţionale cu o problemă pusă foarte clar şi din punct de vedere social, dar şi din punct de vedere al relansării industriei de apărare, pentru că interesul nostru este strâns legat şi de partea socială dar şi de relansarea  acestei industrii… să plecăm de acolo foarte clar şi foarte concis unde este cauza, cine se face vinovat că nu s-au aplicat programele până acum, de ce nu s-au aplicat şi să ştim şi noi ce facem în continuare în discuţiile cu Guvernul României”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro