TÂRGOVIȘTE: Cât de adevărată este afirmația “Toți morții sunt înregistrați Covid-19!”

Distribuie:

Întreținută puternic pe rețelele de socializare de anumite conturi, unele cu aspect de cont fals, ideea că toate persoanele decedate sunt înregistrare drept Covid-19 pare a prinde teren și în stradă. Tot mai multe persoane acreditează ideea că autoritățile recurg la acest lucru. Sunt “ajutate” și de anumite informații, neverificate apărute în zona televiziunilor centrale conform cărora familiile decedaților primesc bani pentru a-i declara Covid-19 (ca și cum familia este cea care stabilește și declară cauza morții).

Nimeni, însă, nu vrea sau nu știe să se uite la cifre. La nivelul municipiului Târgoviște, în luna aprilie, au fost înregistrate 38 de decese.  Niciunul nu este pe lista deceselor cu Covid-19. Pe cale de consecință, este complet falsă afirmația că toate decesele sunt înregistrate ca având legătură cu virusul.

În Dâmbovița, au murit 11 persoane care aveau virusul, de la începutul pandemiei și până astăzi. Primul deces s-a înregistrat în luna martie. Datele statistice județene pentru luna martie vor fi făcute publice în cursul acestei luni. Conform informațiilor noastre,  sunt sute de decese în această perioadă, din care doar 11 au legătură cu virusul Deci, se moare din multe motive, Covid-19 fiind doar unul dintre ele. Din păcate, virusul se răspândește foarte ușor, fiind  extrem de cantagios, pe când alte afecțiuni (precum cele de inimă, cele legate de circulația sângelui, insuficiența renală, cancerul sau obezitatea) nu se transmit de la om, la om.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro