Țuțuianu o regretă pe Plumb! Din aceleași motive pentru care o și urăște: calcule personale!

Pentru că toate roțile se învârt (am auzit că și alea pătrate), Adrian Țuțuianu a ajuns să spună public că o regretă pe Rovana Plumb la conducerea PSD Dâmbovița. Nici măcar nu a mai fost vorba de Pauker, ci doar de Plumb. Evident că ceea ce numește fostul pesedist regret nu e chiar un regret, e o altfel de ură, ambele sentimente față de președinția social democrată a lui Plumb având același motiv: calculul personal pentru revenirea în fruntea Consiliului Județean Dâmbovița. De la Machiavelli încoace nimic nu s-a schimbat fundamental în politică: scopul scuză mijloacele!

Povestea e simplă și o știe toată lumea. Țuțuianu a convins mai  mulți primari să o sape pe fosta președintă, în speranța că mai tânărul Corneliu Ștefan va fi un adversar foarte facil în cursa pentru cine va fi desemnat candidatul susținut de PSD, pentru Consiliul Județean Dâmbovița. Pe fondul întreținerii unei situații conflictuale interne, din extern, PSD Dâmbovița a avut alegeri și a stabilit o nouă formulă de conducere. Conducere care și vrea să conducă tot, ceea ce nu făcea parte din calculele senatorului ProRomânia.

Cel mai probabil calculele lui Țuțuianu au fost simple. “Pleacă Plumb, vine Ștefan, pleacă Ștefan, vin eu.” Nu neapărat în PSD, ci candidat al alianței PSD – PRO România la șefia CJD, și nu neapărat președinte al PSD Dâmbovița, dar șef de facto peste ambele formațiuni.

Am promis unor primari și unor lideri din PSD Dâmbovița că sprijin, cu influența pe care încă o aveam și o am în Partidul Social Democrat înlăturarea camarilei Plumb și venirea unei noi conduceri. Atunci, mi-au spus primarii că au o condiție în ceea ce mă privește: aceea de a mă obliga să candidez la Consiliul Județean. Eu mă țin de cuvânt, ei s-au răzgândit. Azi mă întreb dacă, nu cumva, era mai bine pentru mine și pentru ProRomânia să lăsăm la conducerea PSD Dâmbovița camarila Rovanei Plumb.” sunt regretele de crocodil care și-au făcut loc în mesajul de astăzi al senatorului.

Tuțuianu mai spune că nu a finalizat negocierile cu PSD Dâmbovița, deși a avut două întâlniri. Așa este! Am auzit și noi că nu s-au finalizat pentru că nici nu au început. Pentru că prima discuție pe care dorea să o clarifice Țuțuianu era el la șefia CJD. Ori asta ar cam trebui să fie ultima discuție, după ce fiecare parte își pune așii pe masă. Fiecare îi numără pe ai lui și cine are mai mulți, câștigă!

De ce o regretă, din vorbe, pe Plumb? Pentru că nu-i poate lua, pur și simplu, la vorbe dulci pe primari, ca pe vremuri (mai are nevoie de clemența lor în viitoarele alegeri), dar și pentru că există sondaje care arată că, la acest moment, ProRomânia nu prinde podiumul în județ! Astea le știu și primarii, de aceea joaca cu Plumb de acum câteva luni nu mai poate fi repetată azi. Este alt teren, altă echipă, alt fel de meci!  Meciul nu mai e PSD contra PSD, iar echipa (cu câteva excepții) vrea să joace cu unul de-al lor căpitan (în speță Corneliu Ștefan), lucru concluzionat și de Țuțuianu, vorbind despre sine ca despre altul: “Adrian Țuțuianu nu a murit politic! (…) Dacă mă doriți adversar, voi face față!” . Regretul e de fapt legat de momentul în care s-a făcut schimbarea Rovanei Plumb. Starea de urgență a împins alegerile spre toamnă, iar Țuțuianu a pierdut avantajul termenului scurt până la locale.

Rămâne de văzut când vor fi alegerile și ce vor arată sondajele și peste o lună – două, pentru că în politică multe sunt posibile. Totuși, e greu de crezut că PSD va ceda unui eventual aliat președinția Consiliului Județean Dâmbovița, chiar și într-o formulă de asociere sau fuziune. Mai ales că sondajele de care vorbeam le cam dau aripi social democraților locali, iar centrul, cu problemele proprii de gestionat, nu-și va permite să răscolească orgoliile organizațiilor  atâta timp cât acest lucru nu îi este absolut necesar.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro