Garda de Mediu Dâmboviţa a dat ultimatum pentru curăţarea mizeriei din zona podului Teiş

Devenită proverbială mizeria din zona podului Teiş ar trebui să dispără în mai puţin de o săptămână, conform măsurilor luate de Garda de Mediu Dâmboviţa. „Săptămâna trecută am avut un control tematic pentru identificarea depozitelor necontrolate provenite din demolări şi construcţii. În urma controlului am identificat două zone cu probleme în municipiul Târgovişte : podul Teiş şi strada Laminorului. La podul de la Teiş sunt aproximativ 500 de metri cubi de deşeuri pe 800 de metri pătraţi, deşeuri provenite din construcţii şi demolări. Pe strada Laminorului, în zona liniei ferate uzinale, am găsit aproximativ 40 de metri cubi de deşeuri, care afectează 100 de metri pătraţi.” a precizat pentru Gazeta Dâmboviţei, Cornelia Paraschiv, comisar şef al Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

În urma controlului Garda de Mediu Dâmboviţa a dat primăriei un ultimatul pentru desfiinţarea depozitelor şi aducerea terenului la starea iniţială. Până pe 12 iulie mizeria trebuie să dispară, altfel primăria Târgovişte riscă o amendă cuprinsă între 50 000 şi 100 000 de lei. O problemă o constituie, însă, faptul că mare parte din terenurile din zonă sunt proprietăţi particulare, pe care deţinătorii nu le-au împrejmuit, făcând foarte accesibilă contaminarea lor cu deşeuri. Primaria municipiului a demarat vineri procesul de curăţare a zonei. Dacă proprietarii nu vor avea grijă de terenuri riscă şi ei amenzi usturătoare. Până la acest moment autorităţile nu i-au identificat pe cei care au aruncat munţii de deşeuri. Pentru a preveni recontaminarea, Garda de Mediu a dispus ca zonele să fie supravegheate permanent de Poliţia locală.

Următoarele controale ale Gărzii se vor face în zona Moreni, unde există reclamaţii cu privire la salubritatea localităţii.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro