Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Dâmbovițenii participă la Marşul pentru Basarabia, din București

Dâmbovițenii vor participa la cea mai amplă manifestaţie stradală care are drept scop transformarea unirii cu Republica Moldova într-o prioritate naţională. Manifestația va avea loc duminică, 20 octombrie, la ora 14:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.
Mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru fraţii de peste Prut vor fi purtate de către manifestanţii pentru Basarabia din faţa Guvernului României până la Palatul Parlamentului (Parcul Izvor).
După ce peste 117.000 de români au semnat pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, participanţii la manifestaţie vor solicita adoptarea acestui proiect legislativ de către Parlamentul României. Totodată, din solidaritate cu Republica Moldoțva, ei vor ieşi în stradă în semn de sprijin faţă de şantajul comercial la care aceasta este supusă de către Rusia. ,,Deportări, înfometări, crime şi mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii să vină la eveniment cu un steag naţional pentru a arăta că tricolorul ne uneşte pe toţi”, a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al ,,Marşului pentru Basarabia”.
87,25% dintre români sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România, potrivit unui sondaj de opinie efectuat la nivel naţional, în 2012, de Centrul Român de Studii şi Strategii.

Persoanele interesate să participe la Marș sunt rugate să contacteze reprezentanții Platformei Civice Acţiunea 2012, filiala Dâmbovița, la numărul de telefon: 0764153441.

Distribuie:

One thought on “Dâmbovițenii participă la Marşul pentru Basarabia, din București

  1. De fapt actunea „Aduceti Basarabia acasa” reprezinta un proiect de lege pentru care s-au adunat semnaturi si care nu face decat sa arate ca noua romanilor ne pasa de fratii nostri de peste Prut. Cine a semnat stie despre ce e vorba. cei care nu au semnat va spun acum pe scurt despre ce e vorba in principal :
    Reducerea sumei de 500 euro cat trebuie sa aiba un cetatean moldovean care vine in Romania la 150 euro.
    Veteranii basarabeni (cati or mai fi ) care au luptat pe frontul din est sub drapelul tricolor al Romaniei sa aiba acelasi drepturi ca veteranii cetateni romani.
    Eu Enache Lucian nascut in Bucuresti – Romania fiul lui Enache Boris nascut la Chisinau – Romania, fiul lui Enache Evdochim mort la Chisinau – Romania doresc sa-mi aduc bunicul acasa. Daca va pasa veniti la mitingul din Bucuresti de duminica.

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media