Comitetul Consultativ de  Dialog Civic şi Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, în şedinţă comună la Prefectură

Distribuie:
  • Problemele pensionarilor… pe masa prefectului

Comitetul Consultativ de  Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice s-a reunit astăzi, miercuri, 19 iunie 2019, la Instituţia Prefectului, în şedinţă comună cu cea a  Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice! La eveniment au participat organizaţiile şi asociaţiile pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale, veterani de război, cadre miltare în rezervă şi retragere, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, asociaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi cele ale nevăzătorilor.

   Şedinţa a fost coordonată de preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, ec.  Gheorghe Popa. În calitate de invitat, directorul Casei de Asigurări de Sănătate  (CAS) Dâmboviţa, dr. Cornel Crăciun a prezentat informarea privind aplicarea programelor naţionale de sănătate la nivelul  judeţului Dâmboviţa. Tema abordată s-a adresat  în mod special  pensionarilor care  sunt incluşi în programele naţionale de sănătate, respectiv în programul de oncologie, diabet – zaharat, ortopedie, boli infecţioase, boli rare, transplanturi organe şi ţesuturi.

La  eveniment a participat şi prefectul judeţului, jr. Antonel Jîjîie, care a cerut reprezentantului CAS Dâmboviţa să se asigure fondurile necesare pentru toate programele de sănătate.  La rândul său, directorul Casei de Sănătate Dâmboviţa, Cornel Crăciun  a anunţat că s-a încadrat în costurile medii prevăzute pentru aprobarea normelor tehnice în ceea ce priveşte desfăşurarea acestor programe de sănătate.

La final, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, ec. Gheorghe Popa a declarat că sunt asigurări certe venite din partea ministrului  Muncii, Marius Budăi… că pensiile se vor majora de la 1 septembrie 2019, ca urmare a creşterii punctului de pensie. Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, ing. Dorel Pantilin a fost rugat ca luna viitoare să prezinte, pe înţelesul tuturor, normele de aplicare a noii legi a pensiilor, dar şi care este stadiul recalculării pensiilor pentru grupele 1 şi 2 de muncă.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro