Comitetul Consultativ de  Dialog Civic şi Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, în şedinţă comună la Prefectură

  • Problemele pensionarilor… pe masa prefectului

Comitetul Consultativ de  Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice s-a reunit astăzi, miercuri, 19 iunie 2019, la Instituţia Prefectului, în şedinţă comună cu cea a  Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice! La eveniment au participat organizaţiile şi asociaţiile pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale, veterani de război, cadre miltare în rezervă şi retragere, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, asociaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi cele ale nevăzătorilor.

   Şedinţa a fost coordonată de preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, ec.  Gheorghe Popa. În calitate de invitat, directorul Casei de Asigurări de Sănătate  (CAS) Dâmboviţa, dr. Cornel Crăciun a prezentat informarea privind aplicarea programelor naţionale de sănătate la nivelul  judeţului Dâmboviţa. Tema abordată s-a adresat  în mod special  pensionarilor care  sunt incluşi în programele naţionale de sănătate, respectiv în programul de oncologie, diabet – zaharat, ortopedie, boli infecţioase, boli rare, transplanturi organe şi ţesuturi.

La  eveniment a participat şi prefectul judeţului, jr. Antonel Jîjîie, care a cerut reprezentantului CAS Dâmboviţa să se asigure fondurile necesare pentru toate programele de sănătate.  La rândul său, directorul Casei de Sănătate Dâmboviţa, Cornel Crăciun  a anunţat că s-a încadrat în costurile medii prevăzute pentru aprobarea normelor tehnice în ceea ce priveşte desfăşurarea acestor programe de sănătate.

La final, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, ec. Gheorghe Popa a declarat că sunt asigurări certe venite din partea ministrului  Muncii, Marius Budăi… că pensiile se vor majora de la 1 septembrie 2019, ca urmare a creşterii punctului de pensie. Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, ing. Dorel Pantilin a fost rugat ca luna viitoare să prezinte, pe înţelesul tuturor, normele de aplicare a noii legi a pensiilor, dar şi care este stadiul recalculării pensiilor pentru grupele 1 şi 2 de muncă.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro