Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

“Campanie de prevenire a consumului de droguri în penitenciar”

În perioada  octombrie 2013 –  noiembrie 2013, la nivelul tuturor unităţilor de detenţie din sistemul penitenciar se va desfăşura o campanie de informare şi prevenire a consumului de droguri adresată persoanelor private de libertate, în baza protocolului de colaborare încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Agenţia Naţională Antidrog.

            Penitenciarul Găeşti, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa, în perioada menţionată, va prezenta persoanelor private de libertate un spot de promovare a serviciilor comunitare de asistenţă integrată şi reintegrare socială, precum şi un film documentar având ca tematică fenomenul consumului de droguri.

            De asemenea, vor fi organizate sesiuni de informare şi sesiuni de dezbateri pe marginea informaţiilor prezentate în spotul de promovare şi în filmul documentar privind fenomenul consumului de droguri. La finalul campaniei se va realiza o evaluare a cunoştinţelor acumulate, prin discuţii interactive între coordonatori şi persoanele private de libertate.

Scopul acestui demers îl constituie conştientizarea şi informarea populaţiei custodiate de penitenciar asupra efectelor consumului de droguri, precum şi creşterea gradului de informare a foştilor consumatori de droguri care se pregătesc pentru liberare, cu privire la posibilitatea de apelare la serviciile integrate existente la nivel naţional.

Comisar şef de penitenciare Gheorghe ANGHEL

Director

Penitenciarul Găeşti

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media