Semnalul APIA: Probleme cu evidențele elevilor privind programele ”Lapte și Corn” , ̋Fructe în școli”

 

Oana Năstase, consilier în cadrul Dâmbovița, a ținut să precizeze în cadrul unei conferințe susținută la Direcția Agricolă Județeană că este o problemă în ceea ce privește evidența elevilor care beneficiază de programele Lapte și Corn, respectiv ̋Măr în școală”. Acest lucru se pare că a fost constatat de specialiștii APIA Dâmbovița, care au mers în control în școli, pentru a verifica modul de derulare al acestor programe.

S-au verificat, pentru Lapte, 28 de școli, pentru fructe 13, pentru măsurile adiacente 2, așa au fost măsurile și aș vrea să precizez că de ceva timp tot se întâlnește o problemă: nu sunt întocmite corect evidențele. Se întocmesc atât evidențe care să cuprindă cantitățile distribuite, cât și evidențe cu frecvența regulată a elevilor. Trebuie să verifice colegii mei care merg în control chiar și cataloagele. Sunt verificări destul de minuțioase. De exemplu, un elev vine la prima oră, apoi îl doare burta și pleacă acasă și are absențe la celelalte. Trebuie foarte atent , e frecvență regulată, nu e frecvență regulată și sunt și niște evidențe pe care școala are obligația să le întocmească și Consiliul Județean de partea cealaltă. Chiar stăteam de vorbă cu colegul care a efectuat verificările și cu directorul tehnic care se ocupă de partea asta de control și mi-au spus așa: S-a constatat și nu de anul ăsta, din timp că sunt persoane desemnate cu atribuții clare în sensul ăsta. De aia nu sunt conforme și trebuie corecții și corecții. Consiliul Județean trebuie să ia legătura cu școlile respective și să desemneze în cadrul școlii persoane cu atribuții clare în acest sens, care să și facă treaba asta. Ca să nu mai fie probleme în sensul acesta. Aceasta este o atenționare, nu neapărat să fac eu o culpă cuiva, dar nu sunt persoane care să aibă clar în atribuții treaba asta și mergem noi tot timpul și ne confruntăm cu disfuncționalitatea asta. Nu sunt întocmite corespunzător”.

APIA verifică, însă, doar procesul de achiziție al produselor distribuite în școli, nu și calitatea acestora. De acest aspect se ocupă Consiliul Județean Dâmbovița, care se confruntă cu ceva reclamații din județ, motiv pentru care președintele CJD a precizat într-o conferință de presă că s-a luat hotărârea ca toate produsele livrate în ziua în care există o reclamație nu vor fi decontate de CJD și la trei abateri de acest gen vor fi  reziliate contractele de livrare Aceeași sancțiune va fi aplicată și pentru contractul  livrării de mere.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro