Acțiunea ”Vatra” în plină desfășurare

Distribuie:

 La nivel naţional, începând cu  data de 1 septembrie a.c., se desfăşoară o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Controalele efectuate au vizat atât producătorii precum şi cei care vând produsul finit către populaţie.

 În  perioada 05-11 octombrie a.c., 62 de polițiști, dintre care 26 specializaţi în investigarea fraudelor, 21 de ordine publică, 11 de la rutieră  şi 4 din cadrul structurilor de poliţie transporturi, au efectuat 109 controale în domeniul transportului, producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Controalele au vizat 23 de societăți comerciale, 13 persoane fizice, fiind verificate și peste 70 de mijloace de transport.

 Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.200 de lei.

Ca și măsură complementară, au fost ridicate în vederea confiscării peste 7600 de kilograme de produse cerealiere şi derivate şi 1650 de pâini.

Totodată, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială, poliţiştii au stabilit că administratorul acesteia a înregistrat în contabilitate facturi de achiziţie produse cerealiere (grâu) care nu au avut la bază operaţiuni reale, prejudiciind bugetul general consolidat de stat cu aproximativ 144 756 de lei.

 Administratorul societăţii este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art.9 lit. c din Legea 241/2005.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro