Uniunea Europeană alocă României fonduri pentru realizarea de autostrăzi

Comisia Europeană a suplimentat fondurile alocate României pentru construcția a două autostrăzi cu peste 260 de milioane de euro din fondurile de coeziune. Comisia Europeană a hotărât, în data de 18 noiembrie 2014, să acopere costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România, finanţate iniţial de statul român prin împrumuturi bancare. Prin decizia semnată de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, 262 milioane de euro au fost alocați din Fondul de coeziune pentru aceste proiecte. Această decizie ridică nivelul contribuției Comisiei Europene la construirea acestor autostrăzi la 439 milioane de euro.

Comisia Europeană a aprobat cererea României de a finanța din Fondul de coeziune și partea de investiție care fusese acoperită inițial din împrumuturi. Din această sumă, 287 milioane de euro sunt destinați autostrăzii Arad-Timişoara şi 151,5 milioane de euro sunt pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţa la nivel de autostradă.

Împreună cu aceste noi alocări, contribuția Comisiei Europene la construcția celor două tronsoane de autostradă se ridică la 439 milioane de euro.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 3 ganduri despre “Uniunea Europeană alocă României fonduri pentru realizarea de autostrăzi

  • 22 noiembrie 2014 at 13:27
    Permalink

    Cand va fi finantata Autostrada 1 Pitesti – Sibiu (culoarul 4 european) – legtura Muntenia -Ardeal – Bucuresti -Cluj Bucuresti- Timisoara legatura strategica de care nimeni nu pare interesat cu toate ca a fost aprobata inca din 1994 in Planul de Amenajare a Teritoriului National. Unde sunt mintile luminate ale Romaniei ? Ce asteptam ? Sa ne ocoleasca toate traseele strategice de transport european din cauza lipsei noastre de viziune. Ce face deputatul Ionut Savoiu ? Interpelati domnule deputat Guvernul dumneavoastra, pentru ca sunteti familiarizat cu termenul de “Strategie”, pe tema acestei Autostrazi care trece si pe teritoriul judetului nostru si ar fi de folos si firmei Dacia -Renault. Apropo de interesul regional strategic, pentru care domnul Dragnea ar trebui sa se bata si nu sa-si faca o autostrada locala pana la acasa la Alexandria ca in perioada 1950 -60 cand ministrii comunisti isi electrificau cu precadere localitatile de bastina ca sa-i pomeneasca de bine vecinii si popa la biserica..

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro