Nordul județului este sub cod galben, în restul regiunii vremea va fi variabilă

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

   COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 august, ora 21 – 03 august, ora 09

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

 

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul și nordul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

       Notă: În după-amiaza zilei de vineri (02 august), astfel de fenomene se vor semnala temporar și în regiunile estice și sud-estice, însă pe arii mai restrânse.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
03.08.2019 ORA 09 – 04.08.2019 ORA 09

Vremea va fi în general instabilă. În special ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, dar și temporar în sud-vestul regiunii, unde la rafală se vor depăși viteze de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 28 de grade, iar minimele între 12 și 17 grade.

LA MUNTE
Vremea va fi instabilă. Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului care vor lua aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși local 25 de l/mp și va cădea grindină. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
04.08.2019 ORA 09 – 05.08.2019 ORA 09

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului, când local se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 17 grade.
LA MUNTE
Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului, când se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul precedent.

 

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
05.08.2019 ORA 09 – 06.08.2019 ORA 09

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când pe arii restrânse în zonele submontane se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 15 grade.
LA MUNTE
Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului va marca o ușoară creștere față de intervalul precedent.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro