Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor! Iată două destinaţii pentru relaxare din Târgovişte!

Ziua Internaţionala a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor este sărbatorită în fiecare an pe data de 9 august în intreaga lume. Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti se mândreşte cu două locaţii în care  tradiţia se împleteşte cu modernitatea fiind destinaţii preferate atât de turiştii din ţară şi din afara ţării cât şi de locuitorii municipiului.

Situată în cel mai mare parc din municipiu, Grădina Zoologică din Târgovişte se întinde pe o suprafaţă de 4 ha şi adăposteşte în jur de 80 de specii de păsări şi animale, unele unicat în România: hipopotamul pitic,mangabi negru cu moţ-o specie de maimuţe şi vulturul pleşuv.  Aceasta este cea mai veche Grădină Zoologică şi una dintre cele mai mari din ţară, fiind amplasată pe locul unde domnitorul Petru Cercel a amenajat primul colţ zoologic din ţară, care a suferit numeroase transformări de-a lungul timpului. Instituţia deţine  în colecţia sa, specii de păsări şi animale, de pe toate continentele : Europa, Asia , Australia, America de Nord, America de Sud , Africa. Unele din aceste specii fiind pe cale de dispariţie , sunt cuprinse în programe speciale de protecţie şi conservare. Iubitorii de animale sunt aşteptaţi de marţi până duminică între orele 10:00-19:00, preţul unui bilet fiind de 7 lei pentru adulţi, 4 lei pentru copii, elevi şi studenţi şi 3 lei pentru persoanele cu dizabilităţi. Cei mici se pot bucura de o plimbare cu poneiul 10 minute în weekend pentru o taxă de 5 lei.

Parcul Chindia este de asemenea un minunat loc pentru petrecerea timpului liber, loc de joacă pentru copii, iar doritorii se pot relaxa cu o plimbare cu barca pe lac. Aici sunt organizate anual concursuri, întreceri şi evenimente culturale şi de divertisment. În incinta parcului sunt amenajate piste pentru biciclişti dar şi mici spaţii comerciale.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro