”Mitul moroilor”, scurtmetrajul cu care trei tineri dâmbovițeni demonstrează că talentul nu are vârstă (VIDEO)

Distribuie:

 

Vineri, 18 decembrie, în amfiteatrul C.N. Ienăchiță Văcărescu Târgoviște a avut loc premiera scurtmetrajului Mitul moroilor, o producție independentă ce promite să aibă succes la public, semnată de trei tineri dâmbovițeni, care au muncit cinci luni la acest proiect.

Mitul Moroilor este inspirat din legenda românească a moroilor în care se spune se spune în popor că este o fantomă în care se încarnează copilul mort nebotezat și care apare pentru a-și chinui mama.

Producția românescă horror este realizată de echipa CaskadeTeam, înființată anul trecut, aceasta fiind a doua producție completă, precedată de Povestea ielelor”. Fondatorii CaskadeTeam spun însă că nu se vor axa doar pe acest gen de producții și că se gândesc deja la teme pe genuri diferite, atât pentru producții de scurtmetraj cât și pentru lungmetraje.

În deschiderea producției difuzate vineri, spectatorii au putut urmări piesa de teatru A Christmas Carol, adaptare după Charles Dickens de Bogdan Matei, în interpretarea trupei de teatru Vissi d’Arte a C.N. Ienăchiță Văcărescu. Fondatorii CaskadeTeam țin să-și exprime aprecierea și recunoștința pentru ajutorul oferit al trupei Vissi d’Arte. De asemenea, Bogdan Matei semnează regia scurtmetrajului Mitul Moroilor.

CaskadeTeam este formată din Horațiu Carpiuc, Gore Eduard și Adrian Niță, trei tineri talentați, care nu au studii în domeniul filmului, dar doi dintre ei sunt cascadori și au colaborat până acum cu mai multe case de producție, iar Horațiu, elev la Ienăchiță Văcărescu, este deja cunoscut publicului pentru o altă pasiune a sa, desenul (EXPOZIȚIE GRAFICĂ DE PORTRETE SEMNATĂ HORAȚIU CARPIUC, UN TÂNĂR CARE REUȘEȘTE SĂ REDEA CU FIDELITATE EXPRESII GREU DE CAPTAT PE HÂRTIE), dar și pentru colaborarea în proiecte de teatru din Târgoviște. Cei trei spun că își propun să devină cea mai mare casă de producție.

Horațiu ne-a declarat că, deși echipa de producție este fondată și coordonată  din doar trei membrii, acestora li s-au alăturat voluntar multe alte persoane, care i-au ajutat foarte mult în proiectele lor de până acum, interpretând diferite roluri sau cu alte lucruri, costurile producțiilor fiind, însă, suportate de cei trei, atât pentru achiziționarea echipamentelor cât și pentru cheltuielile aferente zilelor de filmare.

Muzica este de asemenea producție proprie, compusă de Eduard Gore, iar distribuția este formată din Andrada Marcu, elevă în clasa a 12 a și Adrian Gore, elev în clasa a 8 a.

Ni s-a demonstrat că totul ține de dorință, pasiune și putere de implicare. Atâta timp cât muncești, tot ce-ți dorești se poate îndeplini.-Horațiu Carpiuc

Deși până acum nu au câștigat nici un bani cu producțiile lor, care pot fi vizionate gratuit pe site-ul lor, http://www.caskadeteam.com/  dar și pe internet, tinerii spun că, deocamdată, ei vor să învețe anumite lucruri, să promoveze ceea ce fac și pe viitor se vor dedica să scoată bani din producția de filme.

moroi (7)moroi (6)moroi (5)moroi (4)moroi (2)capture-20151220-153749-1moroi (11)

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “”Mitul moroilor”, scurtmetrajul cu care trei tineri dâmbovițeni demonstrează că talentul nu are vârstă (VIDEO)

  • 22 decembrie 2015 at 11:37
    Permalink

    Cam slabut,sincer nu stiam mitul asta.Nu mi se pare asa bine regizat!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro