Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

FOTO: Prima şcoală târgovişteană a aniversat 180 de ani de existenţă

Şcoala „Vasile Cârlova” din Târgovişte, cunoscută ca Şcoala Nr. 1, este prima instituţie pulică de învăţământ din oraş, înfiinţată în anul 1833.

La început a fost şcoală primară, apoi şcoală primară de băieţi. În 1956 a devenit şcoală mixtă de 7 ani, iar în cele din urmă şcoală generală cu clasele I-VIII. Numele poetului Vasile Cârlova i-a fost atribuit la 21 ianuarie 1960.

Elevi şi cadre didactice au rememorat, alături de foşti elevi şi cadre didactice şi invitaţi, momentele cheie din istoria şcolii premiate în 2010 cu Dipolmă  de Excelenţă Instituţională,  acordată de Ministerul Educaţiei, iar în 2008 cu Diplomă de Excelenţă pentru rezultatele obţinute în pregătirea elevilor olimpici, din partea Guvernului României.

Spectacolul aniversar a avut loc la Clubul Studenţilor din Târgovişte, unde participanţii au fost întâmpinaţi tradiţional, cu paine şi sare şi au primit ecusoane cu menţiunea “Pentru două ore Elev de onoare”. Printre invitaţi s-au numărat primarul Gabriel Boriga, viceprimarul Ciprian Prisăcaru, preşedintele PNL Dâmboviţa, Mihai Volintiru şi preşedintele PNL Târgovişte, Gabriel Cristache, alături de colegi din partid, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.

 

Distribuie:

2 thoughts on “FOTO: Prima şcoală târgovişteană a aniversat 180 de ani de existenţă

  1. Am absolvit aceasta scoala in anul 1974,clasa avand ca diriginta pe profesoara Cega Draga.Seara de seara trec prin fata scolii si ma intreb :oare nea Victor Sanda ne-ar da mingea inapoi daca am am da-o peste gard?Apropo,unde a fost anuntat acest eveniment pentru ca as fi dorit sa particip si eu si alti colegi ?

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media