Eroii de astăzi îi cinstesc pe cei de ieri!

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, odată cu Sfânta Sărbătoare a Înălţării Domnului, românii celebrează Ziua Eroilor, prilej de cinstire a memoriei eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Ziua eroilor este marcată în fiecare an de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Cu prilejul acestui eveniment, astăzi, de la ora 11:30, la ceremonialul militar şi religios organizat de autorităţi în Piața “Tricolorului” din Municipiul Târgovişte, din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmbovița vor fi prezenți 4 ofițeri, garda portdrapel cu Drapelul deLuptă al unităţii și un pluton de defilare constituit din 24 subofiţeri, care vor participa la depunerea de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Piața “Tricolorului” şi la defilarea gărzii de onoare, în semn de cinstire a eroilor neamului.

Tot astăzi, de Ziua Eroilor, I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa cinsteşte şi memoria eroilor pompieri căzuţi la datorie acum nouă ani, pe 24 mai 2004, în tragicul eveniment produs în localitatea Mihăileşti.

Au căzut atunci la datorie şapte pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău: maior post mortem Mihalache DoruMihai, sublocotenent post mortem Necula Romeo, sublocotenent post mortem Manta Valentin Cezar, sublocotenent post mortem Jianu Nicolae, sublocotenent post  mortem Stan Silviu, sublocotenent post mortem Medeleanu Georgian, sublocotenent post mortem Oprea Florentin Valentin.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]etadambovitei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro