Cele mai intalnite teme din romane: dragoste, razboi, razbunare, tradare, pariuri!

Una dintre metodele preferate de relaxare pentru unele persoane, mai ales în weekend, este cititul. Temele pe care le regăsim în romane sunt diverse, dar sunt câteva care se tot repetă. De ce asta? Cărțile care sunt publicate sunt alese dintr-o multitudine de manuscrise. Cei care aleg poveștile care vor ajunge pe rafturile librăriilor fac o cercetare de piață pentru a vedea care sunt subiectele de interes în perioada respectivă. Sunt teme universale și populare, atât în ​​rândul autorilor, cât și al cititorilor, căci sunt experiențe prin care și noi trecem și astfel ne putem identifica mult mai ușor cu personajele.

Judecata sau critica – Una dintre cele mai comune teme întâlnite în paginile romanelor este judecata sau critica. De obicei, personajul principal este judecat pentru ceva ce ar fi făcut, pentru ceva ce ar fi zis sau pur și simplu pentru că este diferit de ceilalți. Nu contează dacă acuzația care i se aduce respectivului personaj este una reală sau este doar invenția celorlalte personaje.

Printre romanele clasice unde identificăm această temă este „Litera stacojie”, „Cocoșatul de la Notre Dame”, „Cum să ucizi o pasăre cântătoare” sau “Idiotul”.

Existența sau puterea de a supraviețui – Poveștile care ne țin mereu în priză sunt cele care ne spun și o poveste de viață, unde personajul a crescut – de obicei – într-o familie săracă, nu are ce să mănânce și care reușește să răzbată prin greutățile vieții.

Două dintre cărțile care pe care noi le recomandăm și care se potrivesc perfect în această categorie sunt “Acolo unde cântă racii” și „Înainte să fim ai voștri”.

Pace și război – În ultima vreme războiul a devenit un subiect extrem de popular printre autori. Personajele trăiesc cu speranța unor zile mai bune, se gândesc la zilele demult apuse, dar care le oferă momente de liniște, fericire și iubire care îi ajută să depășească momentele grele.

Am putea să vă recomandăm aici zeci de cărți, sute chiar, dar credem că cele mai remarcabile sunt „Pe aripile vântului”, “Noapte la Lisabona”, „Totul liniştit pe frontul de vest”, „Băiatul în pijamalele cu dungi” sau “Tatuatorul de la Auscwitz”.

Iubirea – Iubirea este o temă universală, despre care s-a scris încă din Antichitate și despre care se va mai scrie încă sute de ani. Este o temă foarte comună în literatură atât în cea clasică, cât și în cea contemporană. Romanele merg și dincolo de acea dragoste sufocantă, de cele mai multe ori această temă fiind combinată cu alte câteva teme.

Aici ne vin în minte cărți precum „Mândrie și prejudecată” lui Jane Austen, „La răscruce de vânturi” a lui Emily Bronte, “Departe de lumea dezlănțută” a lui Thomas Hardy sau “Înainte să te cunosc” scrisă de Jojo Moyers.

Pariurile – Dacă tot am povestit de dragoste, adesea tema iubirii este pereche cu tema pariurilor și a jocurilor de noroc. Unul dintre personaje are obiceiul să parieze. O face pentru că are avere si își permite, ori pentru că este disperat după bani și spear să se îmbogătească peste noapte.

Această temă este des întâlnită în romanele de dragoste clasice, unde personajele  ori câștigă averile și ajung să se îndrăgostească de domnițele aflate în pericol, ori își pierd viața în dueluri pentru că se afla în imposibilitatea de a-și plăti creditorii.

Dacă și voi doriți să vă testați norocul, puteți accesa Cazino RO și să vă bucurați de o experiență relaxantă.

Eroism – Bărbații ăuternici s-au remarcat întotdeuna prin prisma faptelor eroice pe care le-au săvârșit. Fie că este un Făt Frumos și că ai salvat-o pe Cosânzeana din turn, sau că este un detective care reușește să identifice un criminal în serie în povestile Scandi Noir contemorane, veți găsi adesea valori contradictorii în cărțile cu această temă.

Este o temă pe care o vedem destul de des în literatura clasică din mitologia greacă, „Odiseea” lui Homer servind drept exemplu perfect. O puteți găsi și în povești mai recente precum „Hobbitul”, ”Harry Potter”, “Cartea pierdută a vrăjitoarelor”, seria Fabian Risk a lui Stefan Ahnhem sau în “Omul de castanet” a lui Soren Sveirup.

Binele și răul – Binele și răul au coexistat în romane din cele mai vechi timpuri. Cea mai veche carte unde regăsim această team este chiar în Biblie, unde o regăsim alături de multe dintre aceste alte teme, cum ar fi războiul, judecata și chiar dragostea.

Cărți precum seria „Stăpânul inelelor” sau seria “Gheață și Foc” folosesc această temă centrală. De asemenea, o regăsim și în basmele pe care le-am citit în școală, când Făt Frumos încerca să se lupte cu căpcăunul că să rămână cu fata Regelui Roș.

Distribuie:

Adrian Codreanu

Specialist webdesign si promovare social media.


Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro