Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Arta se mută în stradă la Târgoviște. Prima ediție a Festivalului ”StreetJam”, pe 1 iunie

Premieră la Târgoviște la începutul acestei veri. Pe 1 iunie, municipiul va găzdui prima ediție a unui festival de arta urbană, ce are ca principal scop lărgirea orizonturilor culturale ale tinerilor în ceea ce privește arta urbană, dar și unul caritabil: concursul se va desfășura pe placi OSB care vor fi scoase la licitație, banii obținuți fiind donați unei familii cu dizabilități din Pietrari.

Evenimentul va avea loc pe 1 Iunie, la Mitropolie și este organizat de Interact Club Târgoviște, în colaborare cu Rotaract Club Târgoviște (cluburi sub tutela Rotary), așa cum am aflat de la Mara Ionicioiu, unul dintre organizatori. Până acum, și-au anunțat participarea persoane din București, Constanța, Bacău, Timișoara, Iași.

În cadrul StreetJam, se va desfășura un concurs de graffiti, acompaniat de break-dance, muzica live și un mini-concurs pentru bikeri și skateri.

Cei interesați să participe sau să sponsorizeze festivalul sunt invitați să comunice cu organizatorii pe pagina evenimentului https://m.facebook.com/StreetJamTGV.

Un eveniment similar are loc, de câțiva ani, la Brașov, Festivalul „fatzaDa” fiind un proiect este apreciat și pe plan european, fiind ales unul din primele 10 proiecte europene în 2010. În cadrul acestuia, în fiecare an, în afară de teatru, concursuri de skateboard, workshopuri de arhitectură, proiecții de filme documentare, expoziții de fotografie și concursuri de graffiti. organizatorii vin cu ceva noi, precumproiectare de clădiri, realizată de studenți de la Arhitectură.

 foto welldesignedandbuilt.com

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media