TÂRGOVIȘTE: 45 de copii cu autism și sindrom Down primesc sprijin gratuit

centru dawn (1)

       Municipiul Târgoviște beneficiază de primul centru de servicii sociale și de terapie pentru copii cu autism și sindrom Down, precum și de sprijin și consiliere pentru familiile acestora. Centrul “Sfânta Maria”, situat la etajul II al creșei nr 5 din municipiul Târgoviște,  funcționează în Cadrul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște și a fost înființat la propunerea consilierului local, actualmente primar interimar Cristian Stan, printr-o contribuție financiară a bugetului local al municipiului în valoare de 280.000 de lei. Centrul funcționează în sistem de parteneriat public – privat, alături de Asociația Help Autism care a asigurat formarea personalului în terapii specifice acestor boli. Asociația Help Autism a pregătit 14 persoane care se vor ocupa de copiii de la Târgoviște. La acest moment sunt înscris 45 de micuți care beneficiază de servicii gratuite.

       Centrul de la Târgoviște este al șaselea de acest tip din țară, 3 funcționând în capitală. Programul de terapie asigurat sub coordonarea unui specialist, cum sunt cei de la Târgoviște, crește cu 50% șansele de recuperare a copiilor.

      La prezentarea de astăzi a centrului au luat parte primarul interimar – Cristian Stan, viceprimarul –  Cosmin Bozieru, președința asociației Help Autism – Daniela Bololoi, președinte CJD – Adrian Țuțuianu, senatorii Valentin Calcan și Leonardo Badea și deputatul Ionuț Săvoiu.

centru dawn (5)

 centru dawn (12) centru dawn (10) centru dawn (9) centru dawn (8) centru dawn (7) centru dawn (6) centru dawn (4) centru dawn (2) centru dawn (3)

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “TÂRGOVIȘTE: 45 de copii cu autism și sindrom Down primesc sprijin gratuit

  • 7 martie 2015 at 19:55
    Permalink

    Domnilor,suntem profund recunoscatori acestor politicieni draguti…de n-ar fi atat de hoti,si n-ar distruge pe altii ca sa-si protejeze afacerile,obtinute de altfel ilegal si conduse ilegal prin interpusi.Ne-am saturat sa-i tot vedem in astfel de ipostaze,vrem sa-i vedem la puscarie,unde le e locul!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro