Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3656
30-11-2021

Sfaturi Hyperici: Suplimente alimentare pentru diabetici

Adresabilitatea pacienţilor care suferă de diabet în Farmaciile Hyperici îi determină pe specialiştii de aici să aducă mai multe informaţii utile şi recomandări pentru cei care se confruntă cu această afecţiune provocată tot mai mult din cauza alimentaţia nepotrivite, stresul zilnic şi lipsa de mişcare. 

Ce sunt trigliceridele?

Trigliceridele sunt o formă de grăsime în sânge. Ele provin din alimentaţie sau sunt produse în organism ş reprezintă unul dintre principalele rezervoare de energie ale organismului, fiind depozitate la nivelul ţesutului adipos.

Caloriile consumate în exces sunt transformate în trigliceride şi transportate în adipocite (celule ale ţesutului adipos) pentru a fi stocate. Trigliceridele sunt eliberate apoi din ţesuturile grase, pentru a asigura nevoile energetice ale organismului între mese. Dacă în dietă nu există suficiente grăsimi, organismul va transforma carbohidraţii în trigliceride pentru stocare pe termen lung la nivelul musculaturii şi al arterelor coronare.

Care este nivelul normal al trigliceridelor?

Monitorizarea nivelului trigliceridelor din sânge este la fel de importantă precum cea a colesterolului sau a tensiunii arteriale, spun farmaciştii Hyperici. Nivelul trigliceridelor poate fi determinat printr-o analiză simplă de sânge, care poate să arate dacă se încadrează sau nu în limitele normale, de 150 de mg/dl. În cazul în care nivelul trigliceridelor depăşeşte această valoare, poate fi necesară modificarea unor obiceiuri alimentare sau schimbarea stilului de viaţă (de exemplu renunţarea la dulciuri şi la fumat, activitate fizică intensă) sau poate fi necesar chiar tratament medicamentos.

Ce este hipertrigliceridemia?

Creşterea nivelului de trigliceride în sânge – hipertrigliceridemie – nu produce simptome (dureri, ameţeli sau simptome digestive), dar poate contribui la îngroşarea pereţilor vaselor de sânge, fapt care creşte riscul de accident vascular cerebral, infarct miocardic sau boli cardiace. O altă boală determinată de creşterea nivelului trigliceridelor este pacreatita (afectarea pancreasuui).

Recomandări Hyperici pentru scăderea nivelului trigliceridelor

– scăderea în greutate – între 2,5 şi 5 kilograme pentru persoanele supraponderale

– reducerea aportului de calorii în dietă

– evitarea alimentelor dulci şi rafinate

– limitarea consumului de alimente bogate în colesterol – de evitata alimente care conţin grăsimi saturate, precum lactatele integrale sau gălbenuşul de ou

– suplimentarea aportului de grăsimi sănătoase mono şi polinesaturate – acestea pot fi găsite în surse vegetale (măsline, fructe oleaginoase sau ulei de rapiţă). Acizii graşi Omega-3 (care pot fi găsiţi în peşte) contribuie la reglarea nivelului trigliceridelor

– limitarea cosumului de alcool

– activitate fizică regulată –  30 de minute de mişcare în fiecare zi

Dat fiind impactul trigliceridelor asupra sănătăţii, specialiştii HypericiFarm recomandă două suplimente alimentare cu acţiune eficientă:

un produs obţinut prin asocierea a două extracte din plante medicinale şi o sare organică a cromului, care favorizează menţinerea concentraţiei serice a glucozei în limitele normale. Contribuie la menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge; menţinerea tensiunii arteriale în limite normale; menţinerea concentraţiilor normale ale colesterolului şi trigliceridelor în sânge.

Cromul contribuie la menţinerea concentraţiilor normale ale glucozei din sânge.
Doza zilnică recomandată:
Adulţi: 100 mcg/zi (conform European Food Safety Authority)

Mod de administrare: adulţi – câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. Comprimatele se înghit întregi sau sfărâmate, cu suficientă apă (minim 150 ml). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Se recomandă admnistrarea produsului în cure prelungite (peste 6 luni). După acest interval se face o pauză de două luni, apoi administrarease poate relua. În primele şase săptămâni se măsoară glicemia matinală, pe nemâncate şi postprandial, deoarece este posibil să fie necesară reducerea dozei de antidiabetice orale de sinteză.

un produs ce are în compoziţie: rădăcini de Pueraria triloba, Rehmannia chinensis, Ophiopogon japonicus, seminţe de coix lachryma-jobi, propolis.

Pueraria triloba –  acţiunea antidiabetică se manifestă atât în direcţia scăderii glicemiei, cât şi a atenuării prolidipsiei (senzaţiei puternice de sete), efectele fiind puse pe seama prezenţei în compoziţia sa a unui izofavlonoid specific, numit puierarin. Rehmannania chinensis are efect hipoglicemiant prin prevenirea eliminării excesive a glicogenului stocat, contribuie de asemenea la eliminarea senzaţiei de sete. Ophiopogon japonicus determină scăderea zahărului din sânge şi regenerarea celulelor pancreatice responsabile cu biosinteza insulinei, precum şi diminuarea poliuriei şi a polidipsiei. Coix lacryma-jobi var. Ma-yeun-coixanii a,b sic, o funcţie glicanică de polizaharide extrase din seminţele plantei sunt creditate ca având activitate hipoglicemiantă. Propolis – activitatea antidiabetică hipoglicemiantă este pusă pe seama remarcabilei sale acţiuni antioxidante.

Mod de administrare: 3 capsule pe zi, in priza unica, sau cate 1 capsula de 3 ori pe zi. A nu se depasi doza zilnica recomandata.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media