Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Poveste de voluntariat: Georgiana Micu: „Am învățat ce înseamnă să ajuți și miile de moduri prin care o poți face”

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominata de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci  de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

 

Georgiana Micu este elevă în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic Petru Cercel Târgoviște și se mândrește cu faptul că face parte din echipa de voluntari a Societății de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița. Tânăra spune că a învățat multe lucruri de când activează ca voluntar și vrea să se dedice în continuare acestei activități, chiar dacă anul acesta o așteaptă examenul de Bacalaureat.

 

-De ce ai ales să fii voluntară la Crucea Roșie? De cât timp ești voluntară?

– Am ales să fiu voluntar pentru că dintotdeauna mi-a plăcut să ajut, am fost mereu atrasă de lumea medicală. Mi-a plăcut că am putut participa la cursuri de prim-ajutor, la diverse activități ce au implicat copii, familii defavorizate. Mi-a plăcut pentru că am putut să îmi dezvolt spiritul creativ prin dezvoltarea unor proiecte, ca de exemplu:  un spectacol caritabil pentru copiii cu dizabilități din centrul de la Găești. Cu ajutorul celorlalți voluntari, am putut să le oferim acestor copii câteva clipe de bucurie. Ca și voluntar, nu activez de mult timp. Tocmai ce am împlinit un an.

 

-Îți ocupă mult timp activitatea de voluntariat?

-În principiu nu, doar că pentru mine anul acesta este mai dificil și nu mai pot dedica același timp ca și înainte Crucii Roșii.

 

-Ai și satisfacții de la această activitate?

Satisfacții? Sigur că da ! Fericirea de pe chipul cuiva ce a primit un pachet cu câteva alimente sau entuziasmul și curiozitatea unor copii ce aud și văd pentru prima dată cum se acordă primul ajutor pot fi considerate într-adevăr satisfacții !

 

-Ce ai învățat până acum, de când ai devenit voluntară?

– În primul rând, am învățat ce înseamnă o societate cu principii, am învățat ce înseamnă să lucrezi într-un colectiv, ce înseamnă să ajuți și miile de moduri prin care o poți face, am învățat să acord primul ajutor, am învățat ce înseamnă să fi voluntar.

 

-Crezi că îți va fi utilă în viitor această experiență la Crucea Roșie?

Bineînțeles, mai ales faptul că am o bază în ceea ce privește primul-ajutor îmi va fi de folos în permanență.

 

-Le-ai recomanda și altora să devină voluntari? De ce?

Da, le-aș recomanda tuturor, de la copil la vârstnic, să își îndrepte privirile către voluntariat, pentru că este o activitate benefica, ce nu îți ocupă foarte mult timp. Depinde doar de tine cât ești dispus să îi acorzi. După cum spuneam, există și beneficii ce le poți descoperi pe parcurs. O dată ce te-ai integrat în comunitatea Crucii Roșii, cu greu mai pleci, pentru că pe lângă faptul ca vei fi curios să afli cât mai multe lucruri, se vor lega și prietenii. Așa că te așteptăm și pe tine să te alături nouă!

micu georgiana

VOLUNTARAmicu georgianamicu georgiana

Citește și

Poveste de voluntariat: Ariana Nistor: „Toți avem ceva de oferit”

Poveste de voluntariat: Radu Bădoiu, cel mai pregătit în caz de dezastre

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media