Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Romania a intrat în criză de Oxigen! Ce soluție au găsit experții DSU

Imaginea de ansamblu din Romania este tot mai întunecată, iar rezolvările crizelor prin care trecem par să nu fie nici măcar la stadiul de idei. Cu mii de cazuri pozitive zilnic și milioane de români care refuză să se protejeze, Romania este la un pas de o criză sanitară majoră.

La ATI nu mai sunt locuri de multă vreme. Pacienții primesc oxigen pe unde apucă: pe scaune, pe holuri și, mai nou, în mașini pentru a nu degera în corturile de triaj. Pe lângă cei circa 1 900 de români aflați pe secțiile ATI Covid, există și alți oameni a căror viață stă într-o butelie de oxigen. Problema este că rezervele de oxigen sunt pe sfârșite.

Florin Cîțu a avut o întâlnire specială cu experții din Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), întâlnite în care s-a incercat găsirea unei soluții pentru suplimentarea cantității de oxigen din spitale. Fiind un lucru nu tocmai ușor de transportat va fi nevoie și de un sistem eficient pentru a evita incidentele ce se pot transforma în adevărate tragedii.

„Am identificat câteva soluții pentru a rezolva criza de oxigen din spitale. În urma discuțiilor cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), am stabilit că cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID și, pentru că stocarea și distribuția reprezintă, în prezent, marea problemă, am identificat o soluție și aici. Detaliile le vor da specialiștii, după stabilirea concretă a tuturor elementelor tehnice”, a declarat Florin Cîțu.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media