Câştigă independenţa faţă de tutun!

 

Campania se desfăşoară în Târgovişte, în perioada 14 – 30 noiembrie 2012, de către Directia de Sănătate Publică şi partenerii săi: Dispensarul TBC Târgovişte –Cabinetul stop fumat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, CPECA, Societatea de Cruce Rosie s.a.

Ziua Naţională fără Tutun atrage atenţia tuturor asupra riscurilor expunerii la fumul de ţigară, atât pentru fumători cât şi pentru cei din jurul lor, asupra dreptului fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos, precum şi asupra practicilor companiilor producătoare de tutun.

Conform unui studiu publicat de Comisia Europeană în mai 2012 – Special Eurobarometer 385 – prevalența fumatului în populația generală peste 15 ani din Romania este de 30%, în scadere faţă de 31%, în 2006. Un român fumează în medie 14,4 ţigări pe zi, foarte aproape de media din UE (14,2%).

Prevalenţa maximă, pe vârste, se înregistrează în rândul persoanelor de 25-44 ani (36,3%), iar cea minimă la cei cu vârsta ≥ 65 de ani .

În rândul bărbaţilor, cea mai scăzută prevalenţă este declarată de cei cu studii superioare (36,4%), în timp ce în rândul femeilor prevalenţa a fost mai mare în rândul celor cu studii medii sau superioare şi minimă în rândul femeilor cu studii elementare. Însă, România ocupă prima poziţie în Uniunea Europeană în funcţie de procentul persoanelor expuse la fumul de ţigară în spaţii închise la locul de muncă: doar 3% nu au fost expusi de loc.

Între activităţile propuse se numără activităţi de informare pentru elevii şcolilor Vasile Carlova (14 noiembrie), Paul Banica (15 noiembrie), Smaranda Gheorghiu (15 noiembrie), C. N. Carabella (16 noiembrie) s.a, afişarea de postere în instituţii şi şcoli, distribuirea de ghiduri de specialitate şi pliante, discuţii interactive,  întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei.

Nu rata standul de sănătate!

Pe data de 21 noiembrie, de la ora 10.00, dâmboviţenii sunt aşteptaţi la standul de sănătate din incinta Dispensarului TBC, unde se oferă gratuit măsurarea monoxidului de carbon din aerul expirat şi consiliere pentru renunţarea la fumat. “Prin activităţile pe care le-am planificat urmărim să creştem numărul de persoane care nu încep să fumeze, dar şi al celor care renunţă la fumat. În plus, dorim sa facem cunoscut că, în cadrul Disp. TBC din Tgv. funcţionează Cabinetul Stop Fumat care oferă consiliere şi susţinere terapeutică celor care doresc să renunţe la fumat”, a precizat dr. Camelia Savu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro