Reguli noi pentru pacienții cu simptome Covid-19

Distribuie:

Astăzi, printr-un Ordin al Ministerului Sănătății au fost aprobate noi măsuri cu privire la pacienții depistați cu noul Coronavirus, dar și la modul de testare al celor suspecți de SARS-CoV2.

 

Documentul cuprinde următoarele precizări:

  • Pacienții infectați cu SARS-CoV2 nu vor mai fi retestați RT-PCR timp de 90 de zile de la vindecare. Fac excepție pacienții care prezintă simptome evidente și severe;
  • Pacienții confirmați pozitiv au obligația de a anunța medicul de familie cu privire la starea lor și la locul în care doresc să se izoleze. Medicul de familie este obligat să realizeze o fișă de monitorizare pe care trebuie să o transmită Direcției de Sănătate Publică;
  • În urma evaluării telefonice făcută de către medicul de familie, acesta va stabili din ce categorie face parte pacientul, lucru determinat cu ajutorul unor întrebări standard. Astfel există:
  1. Pacienți simptomatici sau cu simptome ușoare care nu necesită internare – dacă nu au condiții de izolare la domiciliu se pot izola în locuri puse la dispoziție de către stat. Cei izolați la domiciliu vor fi monitorizați de către medici de familie. Dupa perioada de izolare de 14 zile de la declararea infecției cu noul Coronavirus pacienții vor fi declarați vindecați fără a fi retestați, dar vor fi obligați să respecte distanțarea socială și să poarte mască de protecție acasă și la locul de muncă pentru încă 10 zile.
  2. Pacienții simptomatici cu forme de risc – la recomandarea medicului de familie și acordul pacientului acesta va fi transportat la spital pentru a se efectua teste suplimentare, inclusiv radiografii sau Computer Tomograf. Toate acestea vor fi efectuate în cadrul Unităților de Primiri Urgențe. În urma acestora se va stabili dacă pacientul poate fi tratat la domiciliu sau trebuie să rămână sub supraveghere medicală.
  3. Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe – vor fi, cu acordul lor, internați în spitalele de gradul I sau II care au secții de Terapie Intensivă sau în spitalele-suport.
  • Pacienții care prezintă sechele post-Covid vor fi ținuți sub supraveghere de medicii de familie și de medici specialiști pentru încă o perioadă, iar persoanele declarate vindecate nu vor avea nevoie de aviz epidemiologic pentru a se putea întoarce la activitatea profesională.

 

Astfel, în baza acestui Ordin, Ministerul Sănătății deleagă medicilor de familie responsabilitatea supravegherii pacienților fără simptome sau cu simptome ușoare, elimină obligativitatea retestării după 14 zile de la primul test pozitiv Covid-19 și face o departajare a pacienților pozitivi în funcție de simptome pentru a eficientiza utilizarea paturilor din secțiile ATI.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro