TÂRGOVIȘTE: Fostul primar Gabriel Boriga, declarat incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul fostul primar Gabriel Boriga. Conform ANI, fostul edil a luat pe lângă salariul de primar și remunerații ca urmare a participării sale la comisiile de selectare a operatorilor taxi din oraș.

“S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 – 31 iulie 2013, întrucât, a exercitat simultan cu atribuțiile de primar (funcție pentru care i-a fost achitată o indemnizație lunară, potrivit dispozițiilor art. 57 alin. (5) din Legea nr. 215/2001) și alte activități remunerate ca urmare a participării sale în comisiile de selecție a operatorilor de taxi, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI. 

Potrivit art. 87, alin. (1), lit. d), f), g) și k) din Legea nr. 161/2003: „Funcția de primar […]  este incompatibilă cu cu […];  funcţia de administrator…la societăţile comerciale; funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național; […]  calitatea de comerciant persoană fizică; […] orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate”.

Gabriel Boriga a fost primar al municipiului în perioada 2008 – 2013, când și-a pierdut mandatul ca urmare a unei condamnări la închisoare cu suspendare.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro