Primarul PSD al comunei Ulmi, condamnat cu executare pentru ucidere din culpă

Nicolae Vărzaru, primarul PSD al comunei Ulmi, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, în cazul fetiţei moarte în haznaua şcolii din localitate. Primarul, în solidar cu Primăria Comunei Ulmi, dar şi firma responsabilă cu lucrările, sunt obligaţi la plata unor despăgubiri  în valoare de 230 000 de lei, familiei fetiţei moarte. Decizia aparţine magistraţilor Judecătoriei Târgovişte şi nu este definitivă.

În baza art. 192 alin. 2 cod penal cu aplicarea art. 5 cod penal, condamnă pe inculpatul Vărzaru Nicolae, la 3 ani închisoare. În baza art. 67 alin. 1 cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de 3 ani, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g , k cod penal.

 În baza art. 65 alin. 1 cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b,g,k cod penal, a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară.

În baza art. 404 alin.4 lit. c cod procedură penală rap. la art. 249 şi următoarele cod procedură penală, menţine măsura sechestrului dispusă prin încheierea din 10.07.2014 asupra bunurilor aparţinând inculpaţilor Vărzaru Nicolae şi SC Diana SRL, până la despăgubirea părţilor civile. În baza art. 397 alin. 1 cod procedură penală rap. la art. 19 cod procedură penală, obligă pe inculpatul Vărzaru Nicolae în solidar cu Primăria Comunei Ulmi, precum şi pe inculpata SC Diana SRL, la despăgubirea părţilor civile, după cum urmează: 220.000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Marinela, 10.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale către partea civilă Ion Marinela.

În 2012, trei copii au căzut în fosa septică şcolii din satul  Viişoara.  O fetiţă de 10 ani a murit. Ceilalţi doi copii au fost salvaţi. Una dintre fete a călcat pe o placă de beton care acopera fosa septică şi care nu era bine prinsă, şi au căzut. Grupurile sanitare fuseseră construite din 2002, iar împrejmuirea revenea autorităţilor locale, care însă nu şi-au îndeplinit sarcina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 5 ganduri despre “Primarul PSD al comunei Ulmi, condamnat cu executare pentru ucidere din culpă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro