Ieri, termen final în procesul deputatului Ion Stan!

Procesul deputatului Ion Stan a avut ultimul termen, ieri, 24 februarie, la Înalta Curte de Casație și Justiție  a României. Magistrații au decis să amâne pronunțarea pentru data de 11 martie. Stan este judecat pentru infracțiunea de trafic de influență. Procesul a  început în 27 februarie 2013.

Presa centrală a scris despre faptul că interceptările pe baza căruia Stan este judecat, ar fi ilegale.  Mijloacele de probă din dosarul cauzei sunt doar procese-verbale de redare în forma scrisă a interceptărilor. Transcrierea înregistrărilor este “editată, nefiind susţinută de originalul acestora, ci de duplicate.” Potrivit opiniei experţilor, duplicatele nu pot fi supuse expertizelor care să ateste autenticitatea redărilor / transcriptelor.

Nici martorii apărării nu au dat declarații  relevante pentru acuzarea deputatului. Potrivit cotidianul.ro , martorul N.C., manipulant la un depozit al unei societăţi comerciale, “si-a amintit ca în perioada respectivă se vorbea despre faptul că acele găleţi trebuiau să ajungă la partid”. Din declaraţia de martor a lui M.M., procurorul reţine: “Singurul element relevat (…) este acela că a afirmat că îl cunoaste și pe DIMA SORIN, care mergea la biroul inculpatului STAN ION, fiind cunoscut din zvonul public că este «omul de încredere al inculpatului»“. În fine, martorul A.C., fost angajat al denunţătorului, “(…) a și văzut aceste obiecte la sediul partidului din Târgovişte, în timp ce trecea prin zonă”.

Vom vedea însă ce vor decide judecătorii pe 11 martie.

stan


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro