Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Fostul preşedine CJD, Florin Popescu, ajunge după gratii! Înalta Curte i-a respins apelul

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul fostului preşedinte CJD, Florin Popescu, în celebrul dosar al puilor de Crevedia. Astfel, magistraţii menţin senţinta de 2 ani cu executare pe care Popescu a primit-o în acest dosar pe 4 decembrie anul trecut. Totodată, Florin Popescu a primit şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a şi lit. b C.pen. anterior, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Instanţa a  dispuns şi confiscarea sumei de 485.500 lei de la inculpatul Popescu Florin Aurelian. Decizia de astăzi este definitivă.

  • Detalii soluţie, 14 martie 2016: d.p.68/Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de inculpatul Popescu Florin Aurelian si de persoana vătămată Ghaziri Rami împotriva sentintei penale nr.935 din 04 decembrie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penală, în dosarul nr.2496/1/2014. Obligă apelantul inculpat Popescu Florin Aurelian la plata sumei de 240 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 40 lei, reprezentând onorariul partial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Obligă apelantul Ghaziri Rami la plata sumei de 460 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 260 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul interpretului de limbă franceză se va suporta din fondurile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 14 martie 2016.
  • Detalii soluţie, 4 decembrie 2015: În baza art. 13 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 C. pen., condamnă inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a şi lit. b C.pen. anterior, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Conform art.71 C. pen. anterior, interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a şi lit. b C. pen. anterior, ca pedeapsă accesorie. Constată că numitul Ghaziri Rami nu are calitate de persoană vătămată în cauză. Respinge ca nefondată cererea formulată de numitul Ghaziri Rami, de restituire a sumei de 485.500 lei. În baza art. 118 lit. e C. pen. anterior, dispune confiscarea sumei de 485.500 lei de la inculpatul Popescu Florin Aurelian. Obligă inculpatul la plata sumei de 5000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Onorariul translatorului de limba franceză desemnat pentru numitul Ghaziri Rami se suportă din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.

Distribuie:

4 thoughts on “Fostul preşedine CJD, Florin Popescu, ajunge după gratii! Înalta Curte i-a respins apelul

  1. Acest de acum infractor, are nesimtirea sa spuna ca cele 6 tone de pui, le-a dat saracilor cu ocazia sarbatorii de Paste din 2012! Cata nesimtire si in ultimul ceas! Mai infractorule, de cand te-a gasit pe tine mila de oamenii judetului si cati bani ai dat pe acesti pui pentru a ajuta oamenii nevoiasi? Dreptate nu s-a facut in totalitate cu acest gunoi politic, pupincuristul infractoarei Elena Udrea, dar Dumnezeu nu doarme si are grija(mai tarziu-e bine si-asa) de toti nemernicii care si-ai batut joc de cetatenii acestui judet. Pentru inceput Irinel Popescu, Stan Ion, Boriga Florin, Dumitru Ion, Duta Vasile(fostul fals revolutionar), Rosca Stanescu si vor urma si altii care astazi calca in picioare averea statului si a dambovitenilor.

  2. Noi i-am spus lui Adrian sa se desparta de batranul Visinescu, pardon Antonescu Marin ca ii poarta ghinion cum i-a purtat lui Florin. Daca il mai tine mult in brate la anul pe vremea asta il vedem si pe Adi intemnitat la Jilava.

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media