DÂMBOVIȚA: Trei persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de la Înmatriculări, suspectate de luare de mită și trafic de influență

La data de 6 martie  a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dâmbovița, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Structurii Centrale,  D.A.M.B.J.I., Serviciilor Județene Anticorupție Prahova, Giurgiu, Vâlcea, Buzău și Argeș, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, unul la sediul unei instituții publice din cadrul MAI, unul la domiciliul unui suspect, funcționar în cadrul acestei instituții și trei la adresele altor 3 suspecți. Totodată, au fost efectuate mai multe percheziții corporale și ale unor autovehicule.

În fapt, în urma activităților de cercetare penală efectuate în baza ordonanțelor de delegare, a rezultat faptul că suspectul, un agent de poliție, funcționar în cadrul unei structuri MAI din Dâmbovița, a primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la primirea și procesarea dosarelor privind înmatricularea unor autovehicule. De asemenea, a rezultat faptul că alți 3 suspecți, persoane fără calitate specială, realizează activități de intermediere a înmatriculării autovehiculelor, facilitând depunerea dosarelor fără existența unor programări prealabile în schimbul unor sume de bani.

Totodată, pe numele celor 4 suspecți cercetați pentru comiterea infracțiunilor de luare de mităinstigare la săvârșirea infracțiunii de dare de mitătrafic de influență și complicitate la trafic de influență, au fost puse în executare mandate de aducere. În cauză, alte 14 persoane au fost conduse la unitatea de parchet cu mandate de aducere, fiind suspectate de săvârșirea unor infracțiunii de dare de mită și cumpărare de influență, constând în aceea că ar fi oferit suspecților fără calitate specială, sume de bani în legătură cu intermedierea înmatriculării unor autovehicule.

În urma activităților desfășurate, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de 3 inculpați, respectiv agentul de poliție și alte două persoane fără calitate specială, urmând ca aceștia să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de încă un inculpat.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” Dâmbovița.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro