ANAF a luat măsuri împotriva inspectorilor care au parcat pe locurile pentru persoane cu handicap

“Urmare sesizărilor primite din spațiul public privind nerespectarea prevederilor Codului Rutier de către unii inspectori antifraudă, conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) a dispus retragerea dreptului de utilizare a autoturismului de serviciu în cazul acestora, inclusiv pentru inspectorii care au parcat neregulamentar pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilități”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Episodul a avut loc, marţi, 1 martie, în zona pieţei 1 Mai din Târgovişte. Inspectorii ANAF aflaţi în controale parcaseră pe ambe locuri destinate persoanelor cu handicap.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”2MGi-3xyuWw”]

Din decembrie 2013 până în prezent, conducerea DGAF a semnalat structurilor specializate situaţii în care au fost implicaţi 50 de inspectori antifraudă, în urma analizării suspiciunilor legate de nerespectarea normelor de conduită sau a cadrului legal. Au fost sesizate Comisia de disciplină și Direcția Generală de Integritate din cadrul ANAF, respectiv organele de urmărire penală.

“Conducerea DGAF susţine necondiţionat demersurile organelor de aplicare a legii şi asigură implementarea tuturor măsurilor necesare prevenirii şi combaterii oricăror abateri de la regulile de conduită și de la prevederile legale în vigoare. Reafirmăm hotărârea DGAF de a menţine un grad ridicat de încredere şi de a respecta standardele de integritate şi corectitudine asumate” se mai arată în comunicat.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 3 ganduri despre “ANAF a luat măsuri împotriva inspectorilor care au parcat pe locurile pentru persoane cu handicap

 • 4 martie 2016 at 7:56
  Permalink

  O meteahna a celor care pun in executare prevederile si urmaresc respectarea legislatiei, indiferent de sectorul public in numele caruia actioneaza, este aceea ca ei sunt primii care incalca ceea ce au de controlat. In afara de normele de bun simt ce trebuie sa-i caracterizeze pe toti, ar trebui stabilite norme clare de conduita si etica. Acesti angajati ai statului trebuie sa inteleaga ca sunt functionari si ca in domeniul lor de activitate trebuie sa reprezinte corectitudinea intruchipata. Majoritatea cetatenilor constata, si exemplific cu agentii de la rutiera sau politia locala, ca acestia incalca cele mai elementare norme. In numele misiunii, fara ca aceasta sa aiba caracter de intreventie urgenta sau actiune imediata, fac codul rutier praf: nu semnalizeaza, intorc pe linia continua, intra pe contrasens, opresc sub indicatorul de oprire sau in statia de transport public, circula cu mult sub viteza admisa, etc..In concluzie si asa deci, legea trebuie respectata de mine, ca cetatean, dar vreau sa fiu controlat sau sanctionat, cand e cazul, de un functionar …. model.

  Reply
 • 3 martie 2016 at 10:24
  Permalink

  Dar poate totusi oamenii au parcat corect ?S-a stabilit ca nu aveau niciun handicap !?
  Ps. pentru Dodu : il implicati absolut aiurea pe inspectorul sef al IPJ.Dambovita.Corecta afirmatia legata de securist.

  Reply
 • 3 martie 2016 at 9:48
  Permalink

  Domnule Zepisi, pai dumneavoastra trimiteti sa faca ordine pe raza municipiului Targoviste, pe linie de parcari, slugilei celui mai certat om cu fiscul, recte infractorul dovedit (col. in rezerva)Dinu Gheorghe, fost securist nenorocit, care parcheaza numai pe trecerile de pietoni?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro