Un nou proiect european pentru elevii învățământului profesional de stat la Liceul Tehnologic Voinești

Pe parcursul a doi ani școlari, începând cu anul școlar 2017-2018, 16 elevi ai Liceului Tehnologic Voinești înscriși la învățământul profesional de stat, clasa a X-a, calificarea electrician exploatare joasă tensiune vor participa în două stagii de formare profesională în organizația Tellus Group Ltd din Plymouth, Anglia. Pregătirea participanților în unitatea de învățământ înainte de mobilitatea și instruirea profesională în cadrul organizației britanice, se va desfășura în cadrul proiectului cu titlul ”Professional Training for Our Future Jobs”. Acest proiect de mobilitate este finanțat prin Programul Erasmus+, un program al Uniunii Europene pentru educatie, formare profesionala, tineret si sport, desfășurat în perioada 2014-2020.

Activităţile practice în atelierul organizației Tellus Group Ltd vor fi stimulative și benefice pentru cei 16 elevi, prin mediu profesional, coordonarea activităților de învățare de către un tutore,  responsabilități și sarcini de lucru, comunicarea în limba engleză  pe parcursul stagiului și finalizarea stagiilor, prin  obținerea de către participanți a documentelor de mobilitate Europass Mobility.

Formarea profesională a elevilor din clasa a X-a în organizația britanică, se va desfășura  pe o perioada de trei săptămâni, cu o durata efectivă de 90 ore pentru fiecare flux de participanți. Elevii vor participa la nivelul liceului, înaintea deplasării în Anglia, la un program organizat pe trei module de pregătire: pregătirea pedagogică, pregătirea lingvistică la clasă și pe platforma Online Liguistic Support  și pregătirea interculturală. Elevii vor fi cazați în familii, în Plymouth, locul unde se desfășoara cele două stagii de formare profesională, cazare benefică și în scopul integrării elevilor în mediul tradiţional și cultura specifică regiunii South West England.


Domnul profesor Constantinescu Ion, coordonatorul proiectului și cadrul didactic care va asigura pregătirea la limba engleză a participanților, afirmă că acest stagiu de formare profesională a elevilor înscriși la învățământul profesional, într-o organizație din Europa, prin intermediul proiectului ”Professional Training for Our Future Jobs”, oferă noi experiențe de învățare în domeniul de pregătire pentru acești tineri. De asemenea, acumularea de cunoștințe, deprinderea de abilități  și formarea de atitudini se realizează într-un alt context diferit de cel școlar, iar beneficiul major pentru viitorii absolvenți este creșterea șanselor de angajare pe piața muncii.

                    

 

Sprijinul Comisiei Europene pentru prezentarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă doar opinia  autorului, iar Comisia nu este responsabilă pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca